Groapa de la „Elice” poate deveni obiectiv turistic. Autorităţile anunţă că lucrările de reabilitare a zonei vor dura încă două luni de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi conducerea Primăriei Galaţi anunţase că imensul crater de pe la Faleza Superioară va dispărea în maxim două săptămâni, situaţia de la faţa locului este cu totul alta.

Informaţii contradictorii legate de groapa de la „Elice". Reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat că în două săptămâni craterul va fi acoperit, iar şoseaua va fi redată circulaţiei, însă muncitorii care efectuează lucrarea spun cu totul altceva.

Realizarea unui nou colector în zonă va dura cel puţin încă două luni de zile, conform informaţiilor furnizate de Cristian Borcea, responsabilul de programul ISPA din cadrul Apă-Canal.

Reamintim că după şase zile de investigaţii, experţii de la Apă Canal, proiectanţii de la societatea locală de proiectări Proiect SA şi de la IGIP & Carl Bro - consorţiul germano-danez care oferă consultanţă şi asistenţă tehnică la lucrările ISPA, au găsit o soluţie pentru astuparea gropii de pe Faleza Dunării. Lucrarea va fi făcută pe programul ISPA, iar costurile vor fi suportate din bani europeni.

S-a convenit ca în zonă să fie montat un nou colector din fibră de sticlă, care va fi amplasat paralel lângă cel existent şi care va avea rolul de a strânge apele atunci când va ploua. Vechiul colector de ape uzate şi ţevile care îl deservesc vor fi scoase definitiv din uz.

Firma Vega 93 execută lucrările de montare a noului colector. Lucrarea va fi gata cam în aceeaşi perioadă în care va fi inaugurată staţia de pompare ce se construieşte în spatele Elicei.

Pe 15 iunie 2011 pământul de sub carosabil s-a surpat după ce o porţiune din calota colectorului de ape uzate din subteran, vechi de peste un secol, s-a prăbuşit.
Accidentul de teren este identic celui produs pe 14 februarie 2010, când pe Faleză a apărut o nouă groapă. Astuparea vechii gropi gigant a durat jumătate de an şi costat municipalitatea 350.000 de euro, bani plătiţi de la bugetul local constructorului SC Vâlceana SA.

Imensa groapă de la "Elice" s-a transformat, în mod surprinzător, în obiectiv turistic. Zeci de persoane care tranzitează Galaţiul vin pe Faleza Superioară pentru a se poza alături de craterul cu un diametru de câţiva zeci de metri şi adânc de aproximativ 10 metri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite