Gest superb la elevilor seminarişti din Galaţi, ca răspuns la apelul disperat al medicilor şi al bolnavilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminariştii din Galaţi au donat sânge FOTO Rareş Bucur
Seminariştii din Galaţi au donat sânge FOTO Rareş Bucur

Demersul tinerilor seminarişti din Galaţi, de a dona sânge, vine într-o perioadă foarte grea pentru sistemul sanitar românesc: din cauza pandemiei, numărul de donatori a scăzut dramatic, iar nevoie de sânge a crescut foarte mult.

Pe 22 februarie 2022, Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” din Galaţi, a organizat o nouă acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe pat de spital. De la orele dimineţii, 30 de elevi seminarişti s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge.

După o riguroasă selecţie pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge, tinerii liceeni au reuşit să ducă la îndeplinire fapta bună pe care şi-au propus-o, ajutând prin acţiunea lor semeni aflaţi în suferinţă şi care au urgentă nevoie de sânge. 

Gestul seminariştilor este cu atât mai de apreciat cu cât sistemul sanitar se confruntă cu o criză de sânge fără precedent. Pe fondul pandemiei, numărul de donatori s-a redus dramatic, dar în acelaşi timp nevoia de sânge din spitale a crescut foarte mult. Aşa se face că, uneori, medicii şi pacienţii ajung în situaţia disperată de a nu avea la dispoziţie rezerva de sânge de care atârnă o viaţă sau mai multe.

Campania de donare de sânge la care au participat elevii seminarişti gălăţeni se întemeiază şi pe buna cooperare pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos o are cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, această instituţie medicală asigurând de fiecare dată, atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscriu în cadrul campaniei iniţiate de Patriarhia Română: „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Acţiunea se desfăşoară de câţiva ani, iar de la începutul ei şi până acum, preoţii, studenţii teologi şi seminariştii au donat, împreună, peste 30.000 de unităţi de sânge, contribuind la salvarea a zeci de mii de vieţi.

„În funcţie de necesitate şi disponibilitate, donarea de sânge organizată în Eparhia Dunării de Jos va continua şi în perioada următoare. O singură unitate de sânge donată poate salva până la 3 vieţi, iar 1 din 10 pacienţi din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare, în România, statistic, sunt 1,8% donatori, iar de la debutul pandemiei numărul donatorilor de sânge a scazut foarte mult”, a precizat preotul Rareş Bucur, de la biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Vă recomandăm şi:

Vasile Bănescu: „Datoria fiecăruia dintre noi este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite