Galaţiul a fost acoperit de „Zăpada mieilor”, îngălbenită de meteorologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un camion TIR, care a derapat, a blocat DN 25 Galaţi-Tecuci. Din această cauză, echipajul unei ambulanţe, cu care era transportat la Iaşi un pacient grav bolnav, a trebuit să meargă pe o rută ocolitoare.

A nins abundent, marţi, la Galaţi, însă, în ciuda atenţionării meteorologice cu cod galben de viscol, cel puţin pănă la ora prânzului, iarna, care s-a întors pe neaşteptate şi în zona noastră, n-a creat probleme deosebite.

Se circulă destul de bine, atât prin municipiul Galaţi, cât şi prin judeţ, conform monitorizării Comandamentului judeţean de iarnă.

În cursul dimineţii, circulaţia a fost întreruptă la ieşirea din Municipiul Galaţi spre Tecuci, din cauza unui camion TIR care a derapat şi a blocat DN 25 în zona Tirighina. Din această cauză, o ambulanţă în care se afla un bolnav transferat la un spital din Iaşi a trebuit să-şi continue drumul pe o rută ocolitoare.

„Una dintre ambulanţele noastre care transporta un pacient la Iaşi n-a putut trece de blocajul creat şi, pentru că starea bolnavului nu permitea să se piardă timp, echipajul a decis să ocolească pe la Smărdan”, a declarat dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Până la ora 13.300, în judeţul Galaţi, niciun drum nu fusese închis din cauza viscolului şi ninsorilor. De asemenea, în toate şcolile din judeţ s-au ţinut ore conform programului normal. 

„Începând de marţi, de la ora 6.00,  societatea locală de salubritate SC Ecosal SA acţionează pe principalele artere rutiere din municipiul Galaţi cu 14 tractoare cu lamă si perie, cinci autosărăriţe, cinci încărcătoare frontale, opt autocamioane cu lamă, trei autogredere şi 52 de muncitori, care îndepărtează zăpada din staţiile mijloacelor de transport în comun şi din preajma trecerilor de pietoni de pe străzile Siderurgiştilor, Brăilei, 1 Decembrie 1918 şi bulevardul George Coşbuc”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei gălăţene.

Potrivit aceleiaşi surse, din stocul de 930 de tone de materiale antiderapante aflate în depozitele SC Ecosal SA, până marţi la prânz fuseseră împrăştiate pe străzile din Galaţi 142 tone.

„Ca urmare a prelungirii avertizarii cod galben, până la ora 20.00, a fost organizat şi un schimb de noapte, care urmează să acţioneze pentru deszăpezire şi pe arterele rutiere secundare din municipiul Galaţi”, a mai reprezentantul municipalităţii.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite