Galaţi: Un bărbat nu a respectat izolarea la domiciliu, fiind dus într-un centru de carantină unde a făcut scandal şi a sărit pe geam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 45 de ani din judeţul Galaţi care a nu respectat măsura izolării la domiciliu şi a plecat într-o localitate învecinată să îşi vadă soţia şi copiii a provocat scandal după ce jandarmii l-au dus într-un centru de carantină, de unde a încercat să fugă, sărind de pe geam.

Dus la spital pentru îngrijiri medicale, bărbatul a devenit violent cu cadrele medicale, fiind din nou nevoie de intervenţia jandarmilor. În cele din urmă, el a fost internat la Spitalul de Psihiatrie, după ce a ameninţat că se va omorî.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, vineri, în jurul orei 23:30, la un centru de carantină din judeţul Galaţi a fost adus un bărbat aflat într-o stare avansată de ebrietate care nu a respectat măsura izolării la domiciliu şi a plecat într-o comună învecinată pentru a-şi vedea soţia şi copiii. 

Ajuns la centrul instituţionalizat de carantină, bărbatul a devenit agitat şi a început să înjure personalul medical şi jandarmii, spunând că el nu va rămâne acolo şi va încerca să fugă. 

"După aproximativ 15 minute de la introducerea în centru, bărbatul a încercat să fugă prin escaladarea geamului camerei. Zgomotul făcut de acesta a fost auzit de jandarmi, iar când s-au îndreptat în direcţia clădirii l-au văzut căzut, fără a da semne că mişcă. La faţa locului a fost solicitat un echipaj medical. Între timp, bărbatul şi-a revenit din starea de inconştienţă, iar la vederea personalului medical a început să devină violent. Jandarmii l-au imobilizat, iar ambulanţa l-a transportat la spitalul de urgenţă pentru investigaţii suplimentare”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în timpul investigaţiilor medicale, bărbatul a continuat ameninţările şi injuriile aduse doctorilor şi asistentelor din spital, fiind solicitat din nou un echipaj de jandarmerie. 

Oamenii legii au reuşit să îl liniştească, iar la finalizarea investigaţiilor medicale l-au transportat în acelaşi centru de carantină. Întrucât bărbatul a ameninţat că în cazul în care nu i se va da drumul se va omorî, autorităţile au decis transportarea acestuia la Spitalul de Psihiatrie, unde a fost internat.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru zădărnicire a combaterii bolilor. Bărbatul a fost amendat cu 6.000 de lei pentru proferarea de injurii şi scandal în incinta unei unităţi medicale şi 200 de lei pentru proferarea de injurii.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite