Galaţi: Transurb a organizat licitaţie publică pentru achiziţionarea cauciucurilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuze Transurb, Foto:Bogdan Dimofte
Autobuze Transurb, Foto:Bogdan Dimofte

Potrivit informaţiilor oferite de către directorul Transurb, Genica Totolici, societatea a organizat licitaţia publică necesară pentru desemnarea firmei care va asigura anvelopele de iarnă. Acestea costă 400.000 de lei, bani care nu se regăsesc însă în bugetul de cheltuieli al societăţii pe acest an.

„Maşinile vor fi echipate cu cauciucuri până la sfârşitul acestei luni. Banii vor fi plătiţii în termen de 60 de zile, aşa cum s-a stabilit în contract. Transurb a organizat licitaţie publică pentru achiziţionarea a 210 anvelope pentru autobuze marca DAF, MAZ şi DAB, 86 de anvelope pentru autobuze marca Isuzu şi Prestige şi încă 76 de anvelope pentru o altă marcă”, ne-a declarat Genica Totolici.

Întrucât obligativitatea achiziţionării acestui tip de anvelope este o cheltuială care a apărut în mod neprevăzut, conducerea Transurb speră să facă rost de de la CL de banii necesari pentru achiziţionarea lor. „Nu au fost alocaţi bani pentru aşa ceva, deoarece nu am ştiut din timp de această prevedere. Ne costă 400.000 de lei şi trebuie să facem rost de ei pentru că deocamdată nu îi avem”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cei care merg cu maşinile neechipate cu cauciucuri de iarnă în condiţiile în care şoseaua este acoperită cu zăpadă sau polei, precum şi şoferii veghiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 3,5 tone precum şi cei ai autoutilitarelor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune care nu au cauciucuri de iarnă riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 603 şi 1.430 lei şi reţinerea cerificatelor de înmatriculare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite