Dr. Mihai Craiu, pediatru: „Antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Mihai Craiu, sursa: Arhivă
Medicul Mihai Craiu, sursa: Arhivă

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul „Alessandrescu-Rusescu” din Bucureşti, avertizează despre prescrierea abuzivă a antibioticelor pentru copii. Specialistul spune că „antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale”.

Dr. Mihai Craiu relatează, pe pagina sa de Facebook, despre un studiu realizat de grup de cercetători din Spania, care dovedeşte că „prescrierea întârziată a antibioticelor nu influenţează în sens negativ evoluţia copiilor”.

„Apropos de prescrierea de antibiotice fără motiv, doar din caza unei abordări <defensive>.Acest studiu, din Spania, dovedeşte că prescrierea întârziată a antibioticelor nu influenţează în sens negativ evoluţia copiilor preşcolari sau şcolari (nu este un studiu referitor la sugarii cu boli respiratorii!) cu infecţii necomplicate ale căilor respiratorii”, scrie dr. Craiu. 

Concluzia specialiştilor este că antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale. 

„Poate mai reducem şi noi prescripţiile mult prea entuziaste de antibiotic pentru orice copil răcit, cu febră... Antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale atât de obişnuite acum în sezonul rece”, susţine pediatrul.

Dr.  Mihai Craiu este medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde oferă cunoştinţe medicale părinţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum te poţi infecta cu Omicron. Medic: Şansele să intri în contact cu el la un ceai cu prietenii sunt 100%

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri