Doi liceeni din Galaţi au creat o aplicaţie de înregistrare a petiţiilor pentru instituţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, cel mai prestigos liceu din Galaţi, au dezvoltat o aplicaţie de înregistrare a petiţiilor pentru instituţii publice.

Cei doi liceeni au participat la un concurs de idei derulat de Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL, în perioada 14 februarie - 31 martie 2022. 

Concursul de idei privea crearea unei aplicaţii software prin care cetăţenii din comunitatea marginalizată pot trimite mesaje privind situaţiile în care sunt victime ale discriminării, corupţiei, violenţei, abuzului sau exploatării pentru sesizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul respectiv.

La concurs s-a înscris şi o echipă de elevi de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri formată din Vlad Cacenschi şi Andrei Durlea.

Cei doi tineri au dezvoltat aplicaţia SIP - Sistem înregistrare petiţii, iar în urma analizei şi evaluării dosarului depus, comisia de concurs a declarat echipa câştigătoare. 

„Ei vor fi premiaţi cu o sumă în valoare de 5.000 lei, iar ceremonia de premiere va avea loc în data de 7 aprilie, la Primăria Municipiului Galaţi”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL desfăşoară în perioada 25.09.2018- 31.10.2023 Proiectul „Sprijin pentru funcţionarea STRATEGAL”, ID proiect 123303, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman cu scopul implementării strategiei de dezvoltare locală, la nivelul Municipiului Galaţi, beneficiind de o finanţare nerambursabilă de 1.744.683,23 lei.

Prin implementarea strategiei se doreşte reducerea până în anul 2023 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în zona urban marginalizată (ZUM) identificată, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, optimizarea mediului de viaţă şi creşterea economică. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Învăţătoarea care îşi începe orele pe muzică tehno. Este specialist în educaţie, iar metodele ei de predare sunt inovatoare

O olimpică pasionată de robotică a creat un lander pentru planeta Marte. „Trebuie să ştii să concepi un şasiu şi cum să conectezi motoarele, senzorii“ 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite