Vehiculul autonom care parchează singur, inovaţia unor studenţi. Are la bază tehnologia cu microcontrolere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii gălăţeni care au creat vehiculul autonom FOTO Ugal
Studenţii gălăţeni care au creat vehiculul autonom FOTO Ugal

Trei studenţi de la Facultatea de Automatică din Galaţi au fost premiaţi pentru creaţia lor, o maşină care identifică un loc de parcare liber şi efectuează singură manevra. Vehiculul este controlat printr-o aplicaţie Android.

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi a fost reprezentată cu succes la cea de-a IV-a ediţie a ”Conferinţei Tehnico-Ştiinţifice a Studenţilor, Masteranzilor şi Doctoranzilor, 2022”, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei în perioada 29-31 martie 2022. Aceasta s-a desfăşurat online, participanţii fiind studenţi de la licenţă, master şi doctorat.

Echipa care a reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a avut în componenţă studenţii Radu-Ionel Vătafu şi Andrei Petrişor Lăbuş, ambii în anul II, la licenţă, la Automatică şi Informatică Aplicată şi un student de la Sisteme Electronice Avansate, în anul II master - Dragoş Ioan Dobrotă.

Studenţii gălăţeni şi-au adjudecat premiul al doilea cu un proiect interesant, denumit sugestiv ”maşină autonomă”, aceştia fiind coordonaţi de şef de lucrări dr. ing. Mihaela Andrei.

Sistemul a fost implementat cu ajutorul unei platformei de dezvoltare cu microcontroller, vehiculul fiind capabil să se deplaseze autonom evitând obstacolele din calea lui, să găsească un loc de parcare şi să-l ocupe.

Vehiculul autonom creat de studenţii gălţeni FOTO UGAL

vehicul autonom inovatie studenti Galati FOTO UGAL

Studenţii au conceput şi o aplicaţie Android care comunică prin Bluetooth cu maşinuţa. Prin intermediul acesteia se alege modalitatea de deplasare: autonom sau comandat. În aplicaţie există butoane pentru efectuarea manevrelor pentru găsirea unui loc de parcare, parcare laterală sau oprire de urgenţă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Învăţătoarea care îşi începe orele pe muzică tehno. Este specialist în educaţie, iar metodele ei de predare sunt inovatoare

O olimpică pasionată de robotică a creat un lander pentru planeta Marte. „Trebuie să ştii să concepi un şasiu şi cum să conectezi motoarele, senzorii“ 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri