Deţinutul care a păcălit zeci de bătrâni, recomandându-se ca avocat. A stabilit un record la înşelăciuni comise din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Bărbatul, încarcerat în prezent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Galaţi, îşi făcuse un obicei din a suna diverse persoane, iar când afla că aceştia au o vârstă destul de înaintată, se folosea de starea lor mentală şi emoţională fragilă pentru a le induce o stare puternică de frică, pe care o specula pentru a obţine sume mari de bani.

Judecătoria Galaţi l-a condamnat, pe 18 aprilie, la trei ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată pe Marian Botezatu, un bărbat de 36 de ani.  Decizia instanţei nu este definitivă.

Pedeapsa la care a fost condamnat Marian Botezatu este ultima dintr-o serie de 36 de înşelăciuni comise începând din 2014 la Craiova, Brăila şi Galaţi. Judecătorii urmează să contopească ultima sancţiune penală cu cei 22 ani, 4 luni şi 27 zile închisoare primiţi pentru seria de înşelăciuni comise din spatele gratiilor.

Bărbatul s-a folosit de câţiva complici pentru a obţine importante sume de bani de la diverse persoane, în special bătrâni, faţă de care se recomanda drept avocat, servindu-le poveşti lacrimogene cu rude implicate în accidente de circulaţie, care au nevoie de bani pentru a scăpa de răspunderea penală.

Sub impulsul emoţiilor de moment, unii bătrâni şi-au dat toate economiile din casă sau chiar s-au împrumutat, convinşi fiind că o rudă apropiată fie a comis un accident grav de circulaţie, fie a fost victima unui astfel de eveniment rutier. Prima dintre victime sale a fost o brăileancă de 59 de ani care a fost contactată de “avocatul” soţului său, anunţând-o că bărbatul a comis un accident şi trebuie să plătească 3.500 de euro pentru a se înţelege cu rudele victimei, banii fiind încasaţi de un necunoscut.

Pe 1 decembrie 2016, o bătrână de 79 de ani a fost  contactată de Botezatu, care o anunţa că fiica sa a produs un accident şi trebuie să dea suma de 3.500 de lei, bani care au ajuns tot la un necunoscut trimis la uşă de deţinut.

Sub impulsul fricii

A doua zi, pe 2 decembrie, o altă brăileancă a fost convinsă să dea suma de 11.000 de lei, iar pe 4 decembrie, tot o bătrână, de 78 de ani, s-a lăsat şi ea păcălită de Botezatu, care s-a recomandat ca fiind poliţist şi a cerut suma de 4.500 de lei. Pe 6 decembrie 2016, o altă femeie a plătit, la rândul său, 10.500 de lei.

Pe 8 decembrie 2016, însă, o brăileancă de 70 de ani şi-a dat seama la timp de ceea ce i se pregătea şi a refuzat să colaboreze cu falsul apelant. O zi mai târziu, individul din spatele gratiilor a încercat să dea alte patru lovituri, dar, din nou, două dintre „ţinte” nu au putut fi înşelate.

Cea de-a treia a plătit însă suma de 19.000 de lei. Altă femeie a fost anunţată că fiul său a căzut de la balcon, de la etajul IV, şi trebuie să plătească 19.800 de lei pentru ca băiatul să fie transferat la un spital în Bucureşti. Speriată, femeia a dat banii sub impulsul momentului, cu speranţa că îşi va salva băiatul. Pe 10 decembrie, escrocul a mai încasat încă 2.000 de lei de la o altă femeie, însă o altă potenţială victimă şi-a dat seama că este înşelată şi i-a închis telefonul.

Marian Botezatu a continuat să escrocheze diverse persoane din închisoare şi în zilele de 14, 20, 21 şi 22 decembrie 2016, când unul dintre cei apelaţi a dat suma de 5.000 de lei, iar altul a plătit 7.600 de lei. Escrocul a comis înşelăciuni inclusiv în Ajunul Crăciunului şi în ziua de Crăciun.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite