Cum să pierzi 100.000 de lei într-un minut. Un autoturism „blindat” cu ţigări a fost confiscat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină blindată cu ţigări la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră

În maşină erau ascunse, prin dublarea podelei şi a plafonului, aproape 5.000 de pachete de ţigări de diferite mărci. Acestea valorează, pe piaţă, circa 70.000 de lei. Odată cu ţigările, a fost confiscată şi maşina evaluată la 20.000 de lei, iar contrabandistul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier a descoperit 97.600 de ţigarete, de provenienţă duty-free, pe care un cetăţean din Republica Moldova a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în podeaua şi plafonul autoturismului pe care îl conducea.

Serghei G., în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în Republica Moldova.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse, în spaţii special amenajate, în podeaua şi plafonul autoturismului, 97.600 de ţigarete (4.880 de pachete), de provenienţă duty-free”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor şi a autoturismului, în valoare de 20.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, astfel că paguba suferită, în numai un minut, s-a ridicat la 100.000 de lei.

Maşină blindată cu ţigări la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră
GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite