Căldura Galaţiului se joacă la două capete. Apaterm înghite Electrocentrale sau tocmai invers?

0
0

Primarului Dumitru Nicolae apreciază că propunerea de trecere a distribuitorului de energie termică Apaterm în subordinea Electrocentrale (ca fuziune prin absorbţie) nu este deloc în interesul locuitorilor Galaţiului.

„Producţia şi distribuţia de căldură pentru populaţia unui oraş trebuie să fie sub controlul autorităţii locale şi nu a unei societăţi subordonate Ministerului Economiei. Firesc este ca Electrocentrale să fie predată Primăriei Galaţi, iar noi să gestionăm treaba", spune Nicolae.

Edilul recunoaşte, totuşi, că o eventuală preluare a Electrocentrale de către CL nu va rezolva total problemele.
„Este şi problema datoriilor la întreţinere şi a penalităţilor. Restanţele au ajuns la 50 milioane de euro, iar şansele de a încasa aceşti bani sunt mici", a declarat Nicolae.

„Trebuie găsită o soluţie cu sprijin de la Guvern pentru că altfel ne furăm căciula singuri. Credem că avem de încasat o mulţime de bani, dar de fapt cei care ni-i datorează n-au nicio leţcaie", a mai spus edilul.

Nicolae consideră necesară şi restructurarea Electrocentrale. În prezent, societatea are circa 500 de angajaţi, ca şi cum ar lucra la capacitatea maximă de 480 Mwh, deşi producţia de energie este de doar 35Mwh.
Decizia finală în această dispută va fi luată de Guvern.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite