Cadouri unicat pentru cei dragi. Târg handmade cu sute de produse lucrate manual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşarfe din lână şi mătase realizate manual, bijuterii handmade sau produse naturiste din miere şi lavandă sunt doar câteva dintre cadourile pe care gălăţenii le-au putut alege în acest weekend pentru cei care şi-au serbat onomastica de Sfântul Mihail şi Gavril. Oamenii veniţi la cumpărături s-au declaraţi încântaţi de calitatea produselor şi nu au plecat acasă cu mâna goala, chiar dacă preţurile au fost mai ridicate.

Târgul handmade din acest weekend a avut loc la mall-ul din oraş. 18 comercianţi au oferit gălăţenilor nenumărate posibilităţi de cadouri pentru cei dragi şi mai ales pentru sărbătoriţii de Sf. Mihail şi Gavril. La primul stand cei vizaţi au fost copiii dar şi cei care caută produsele decorative inedite. "Avem aici cucrări din lemn traforat şi pictat. Cesuleţe pentru copiii, cu tot felul de desene - de la minioni şi până la prinţese. La asta se adaugă vazele făcute din tărtăcuţe, un bostan curăţat", ne-a explicat un comerciant. 

La acelaşi stand nu au fost uitate nici doamnele şi domnişoarele. Iar artiştii handmade s-au gândit la frigul de afară, aşa că au realizat mai multe eşarfe.

image

Potrivit lui Şerban Gheorghe, "eşarfele sunt din lână, altele din lână cu mătase, nu e lână de-a noastră că a noastră e mai aspră şi nu se poate. Durează cam cinci ore să se realizeze."  

Lavanda, o plantă medicinală cunoscută pentru mirosul puternic şi efectele de relaxare a atras toate privirile în cadrul târgului handmade. 

image

Produsele comercializate au fost din toate gamele – cosmetice, decorative şi pentru uz intern. "În primul rând este puternic antidepresivă, uleiul esenţial de lavandă poate fi seara, pe colţul pernei, două – trei picături pentru un somn bun, reglează somnul pentru cei care au probleme", ne-a declarat Simona Lăcrămioara.  

Şi produsele pe bază de miere au stârnit imediat interesul gălăţenilor. Au preferat să cumpere mai puţin, din cauza preţurilor mai mari, dar nu au plecat acasă cu sacoşa goală.

image

"Mi-am luat miere cu oarece plante, pentru că îmi place mierea. Încerc combinaţii, nu neapărat că ştiu la ce ajută dar de făcut rău nu face, ne-a declarat un cumpărător. "Produsele noastre proprii, cu miere din stupina personală, sunt în aceste combinaţii cu fructe, de seminţe, diverse alune de pădure, un miez de nucă foarte sănătos pentru gălăţeni şi nu numai, şi pentru brăilenii noştri", ne-a declarat comerciantul.  

La târgul handmade nu au lipsit nici bijuteriile lucrate manual, obiectele decorative şi haine tradiţionale. O altă acţiune de acest gen va avea loc şi în perioada 4 – 6 decembrie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite