ANRSC, în control la Apaterm: Societatea locală de termoficare funcţionează fără licenţă şi contract de furnizare a energiei termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghinionul pare să se ţină scai de SC Apaterm. După ce ANAF şi Electrocentrale i-a blocat conturile, un control al ANRSC a scos la iveală faptul că prelungirea contractului de concesiune încheiat cu Primăria Galaţi s-a făcut ilegal.

Potrivit lui Viorel Trif, directorul teritorial al ANRSC, societăţii Apaterm i-a fost prelungit pentru a doua oară, prin act adiţional, contractul de concesiune, fapt ce constituie contravenţie.

„ANRSC a stabilit trei puncte principale. Cel mai important punct se referă la faptul că prelungirea contractului de concesiune este ilegală. Al doilea se referă la faptul că Apaterm funcţionează fără licenţă şi la momentul acesta nu mai are calitatea de operator pentru serviciiile de furnizare a agentului termic", a spus Trif.

De asemenea, ANRSC a mai constatat că Apaterm furnizează energie termică către populaţie fără respectarea legislaţiei în vigoare.

"Apa caldă este faturată la temperatura de 65 de grade, dar ajunge la populaţie la temperatura de 40 de grade”, ne-a spus Viorel Trif.

În replică, George Cubasa, directorul SC Apaterm ne-a declarat: „Au sesizat o nepotrivire între Ordonanţa ANRSC şi contractul de furnizare aprobat prin hotărâre de Consiliu Local. Ne-au comunicat că trebuie să se modifice hotărârea prin care s-a aprobat contractul de furnizare a energiei termice către populaţie”.

Apaterm nu mai în acest moment licenţă de furnizare a agentului termic. Motivele invocate de ANRSC pentru retragerea acesteia sunt pierderile pe reţelele de distribuţie ale societăţii locale de termoficare.

Cubasa nu-şi face griji

Pentru redobândirea licenţei a fost depusă din nou documentaţia necesară.„Noul document cuprinde şi un program de reducere a pierderilor, şi sperăm să obţinem licenţa. Rolul ANRSC-ului nu este acela de a intra în război cu furnizorii şi distribuitorii de energie termică. Eu distribui de peste 50 de ani şi nu am avut niciodată probleme. Că am pierderi? Ăsta nu e motiv. Arataţi-mi o societate din oricare oraş care să nu aibă pierderi pe reţele”, a spus Cubasa.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite