Administraţia Fluvială a Dunării de Jos nu are bani ca să plătească salariile compensatorii pentru 122 de angajaţi disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul AFDJ
Sediul AFDJ

Mai grav este faptul că, deşi din cauza acestei situaţii, continuă să aibă statut de angajat nu-şi vor putea primi nici salariile curente pentru că oficial acestea nu mai există.

În februarie, 122 de angajaţi de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) ar fi urmat să fie disponibilizaţi, însă, până una alta, ei au scăpat de şomaj pentru că instituţia statului la care încă mai lucrează nu are bani să le plătească salariile compensatorii.

„ Conform Contractului Colectiv de Muncă, cei nominalizaţi pentru disponibilizare urmează să primească, în funcţie de vechime, între 12 şi 24 de salarii medii la nivel de unitate. Valoarea salariului mediu este de 2.438 de lei. Cum însă AFDJ nu dispune de cele şase milioane de lei necesare pentru efectiuarea plăţilor compensatorii şi nici Ministerul Transporturilor nu are prevăzută alocarea acestei sume, procesul de restructurare este blocat deocamdată", informează Ştefan Frunză, liderul Sindicatului Independent Farul.

Situaţia este cu atât mai complicată cu cât proiectul de buget al AFDJ, care trebuie aprobat de către MInisterul Transporturilor, prevede un fond de salarii calculat pentru 652 de salariaţi, ca şi cum disponibilizarea s-a făcut.

Prin urmare, cei 122 de angajaţi disponibilizaţi doar pe hârtie nu pot primi nici plăţi compensatorii şi nici salariile curente.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite