A început refacerea drumului care traversează cea mai mare zonă legumicolă a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul judeţean DJ 251 va fi refăcut pe un sector de 28 de kilometri din zona Cudalbi-Valea Mărului - Matca. Lucrările costă 68 de milioane de lei, iar banii sunt asiguraţi de Uniunea Europeană, prin intermediul Consiliului Judeţean Galaţi.

Drumul judeţean care traversează cea mai importantă zonă legumicolă din România va fi modernizat, lucrările fiind demarate din data de 4 februarie 2019. 

DJ 251 va avea parte de o investiţie majoră, de 68 de milioane de euro, din care nu se va face doar o simplă asfaltare, ci va fi refăcută fundaţia şoselei (care va fi şi lăţită), dar şi toate podurile aferente, se vor face o serie de sensuri giratorii, se vor pune semne de circulaţie noi şi se vor amenaja rigole laterale, piste pentru biciclişti şi trotuare. Deocamdată se fac lucrările preliminare asfaltării, care va începe după încălzirea vremii.

Lucrările vor viza o porţiune de 28 de kilometri lungime, pe sectorul Matca-Valea Mărului-Cudalbi. Segmentul este foarte important pentru producătorii agricoli din cel mai mare bazin legumicol al ţării, fiind folosit pentru transportul recoltei către pieţe, dar şi pentru aprovizionarea cu materii prime. De asemenea, DJ 251 este o alternativă bună pentru aglomeratul DN25, pe traseul Galaţi-Tecuci.

Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Galaţi, finanţarea fiind asigurată cu bani europeni.

„Este un proiect major de reabilitare şi modernizare pentru 28 de km de pe DJ251, un drum intens tranzitat. Este un proiect complex care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului. Când se va ajunge la etapa asfaltarii se va folosi o mixtura asfaltică cu polimeri, care întârzie apariţia fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic”, a anunţat, pe FB, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite