Vrancea a operaţionalizat centrul de primire pentru refugiaţii din Ucraina. Unde funcţionează acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de refugiaţi de la Focşani Sursa Consiliul Judeţean Vrancea
Centrul de refugiaţi de la Focşani Sursa Consiliul Judeţean Vrancea

Locaţiile în care vor fi cazate persoanele sosite din Ucraina se află în Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra, dar şi în alte localităţi din judeţ, acolo unde numeroase persoane fizice şi-au manifestat dorinţa de a găzdui familiile cu copii.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (CJSU) a stabilit miercuri, 2 martie, locaţia în care va funcţiona centrul de primire al persoanelor care au trecut frontiera dintre Ucraina şi România şi care sunt direcţionate de către autorităţile din judeţele de graniţă către Vrancea, precum şi pentru cei care tranzitează judeţul cu mijloace proprii.

Astfel, s-a stabilit ca punctul de primire să funcţioneze în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Elena Doamna” Focşani, pe strada Cuza Vodă nr. 56, centru aflat în subordinea Consiliului Judeţean Vrancea. 

Reprezentanţii centrului pot fi contactaţi telefonic la numerele de telefon +40755084784 (mobil) şi +40237231218 (fix). În cadrul centrului se va face primirea persoanelor, acestea urmând a avea parte de triaj epidemiologic, consiliere psihologică, informaţii de orice natură, dar şi de apă şi hrană.

Locaţiile în care vor fi cazate persoanele sosite din Ucraina se află în Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra, dar şi în alte localităţi din judeţ, acolo unde numeroase persoane fizice şi-au manifestat dorinţa de a găzdui familiile cu copii.

”Vrancea este pregătită să-i primească pe cei care au fost nevoiţi să plece din Ucraina din cauza războiului. În afara operaţionalizării centrului de primire, am purtat discuţii cu primarii sau reprezentanţii municipiilor Focşani, Adjud şi ai oraşelor Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti, astfel încât să identificăm noi locuri de cazare pentru cei care ajung la noi în judeţ. 

Am mai avut astăzi (miercuri, 2 martie) discuţii cu reprezentanţii supermarketurilor şi hipermarketurilor din Vrancea, pentru a vedea în ce măsură pot oferi sprijin umanitar, prin donaţii oferite Crucii Roşii, astfel încât familiile venite din Ucraina să poată fi susţinute prin produse necesare zilnic, de la produse de igienă la hrană. 

Ne bucurăm că am găsit sprijin din partea managerilor, antreprenorilor şi reprezentanţilor retailerilor din judeţ. Ţinem legătura cu ONG-urile din Vrancea care sunt implicate în acţiunile de susţinere a refugiaţilor şi actualizăm mereu baza de date cu persoanele fizice care şi-au manifestat intenţia să ofere cazare celor aflaţi în tranzit către Bucureşti sau alte localităţi din România sau străinătate”, a precizat Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean.

Sursa Consiliul Judeţean Vrancea

centru refugiati

Tot în cadrul şedinţei de miercuri, 2 martie, comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, Remus Nica, şi comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea, Adrian Babiş, au anunţat că vor asigura măsurile de ordine publică atât la centrul de primire, cât şi în locaţiile de cazare din Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra.

De asemenea, o atenţie deosebită va fi acordată minorilor care au trecut graniţa fără părinţii lor, rămaşi în Ucraina, şi celor care au fost nevoiţi să părăsească orfelinatele din ţara vecină. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor (DGASPC) şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vrancea îşi pun la dispoziţie psihologii şi consilierii şcolari de care dispun pentru acordarea de asistenţă de specialitate copiilor ucrainieni care vor fi relocaţi din alte judeţe în Vrancea.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea va întocmi o listă cu profesorii care vor fi solicitaţi, la nevoie, ca translatori în situaţiile în care este necesară intervenţia unui traducător.

Totodată, CJRAE Vrancea operaţionalizează, începând de joi, 3 martie, o linie telefonică directă şi o adresă de e-mail, care pot fi accesate pentru discuţii cu profesorii consilieri şcolari. Zilnic, persoanele interesate pot suna la numărul de telefon +40786166909 sau pot trimite mesaje la adresa consiliere@cjraevn.ro, pentru accesarea serviciilor de consiliere psihopedagogică.

centru refugiati

Toţi vrâncenii care doresc să susţină demersul umanitar iniţiat de Consiliul Judeţean Vrancea şi sprijinit de instituţiile din Vrancea, dar şi de numeroase firme şi persoane fizice pot dona alimente sau bani prin intermediul Crucii Roşii Vrancea (Focşani, Dimitrie Cantemir nr. 5, telefon +40237206960, cont bancar RO 28 BTRL RONCRT 00I 1030407 - Banca Transilvania, cod SWIFT BTRL RO 22 sau prin intermediul link-ului dedicat: http://www.crucearosievrancea.ro/implicate/implicate/doneaza.html .

Vă mai recomandăm:

Vrâncenii, solidari cu poporul ucrainean. Unde se strâng ajutoarele pentru refugiaţii de război VIDEO

Vrancea nu a înregistrat refugiaţi ucraineni. Cum sunt pregătite autorităţile pentru eventuale situaţii
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite