VIDEO Revoltă a finanţiştilor din Vrancea faţă de majorările de salarii "nesimţite"  pentru angajaţii Ministerului de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii Administraţiei de Finanţe Vrancea au declanşat în această dimineaţă un protest spontan, nemulţumiţi de o ordonanţă de urgenţă a guvernului care creşte salariile numai angajaţilor din ministerul de finanţe.

Salariaţii sunt nemulţumiţi că au crescut salariile numai pentru o parte dintre angajaţii Ministerului de Finanţe, nu şi pentru cei din teritoriu, motiv pentru care au ieşit astăzi în stradă, într-un protest spontan.

"Nu mi se pare o hotărâre corectă, este o lipsă de respect pentru salariaţii din teritoriu. De această majorare beneficiază numai aparatul propriu din Ministerul de Finanţe, ANAF şi Direcţia Marilor Contribuabili. Dacă se făcea o justificare înainte, poate înţelegeam, dar nu aşa o majorare, care ajunge la aproape 80%. Se acordă 25 de clase de salarizare la salariul pe care l-au avut în luna octombrie", a declarat Angela Portase, şef Serviciu Colectare din cadrul Administraţiei Financiare Vrancea.

Pe timpul protestului au fost asigurate doar serviciile de urgenţă. În cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Vrancea lucrează 311 angajaţi, din care 240 sunt doar la Focşani.

Potrivit sindicatului Sed Lex, media salarizării a salariaţilor din administraţia publică este de aproximativ 1350 lei net.

"Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale şi chiar între angajaţii din cadrul administraţiei publice(vezi creşterile salariale acordate în învăţământ şi sănătate precum şi angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF), salariaţii din domeniul fiscului, din primării şi din alte instituţii din administraţia publică centrala şi locală au declanşat acţiuni spontane la nivel naţional, solicitând în mod expres acordarea de creşteri salariale", se arată într-un comunicat al Sed Lex.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite