„Verde la Teatru“ invită focşănenii să-şi ia stări de festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 27 august-1 septembrie are loc în municipiul Focşani  cea de a III-a ediţie a festivalului „Verde la Teatru“.

Evenimentul, realizat în parteneriat cu  Ateneul Popular „ Mr. Gh. Pastia" şi Consiliul Judeţean al Elevilor, sprijinit de  Consiliul Judeţean Vrancea şi de Primăria Focşani,  readuce magia teatrului şi a artelor conexe  la Focşani, promiţând ,,o mie de stări”.

„Ca organizatori, ne propunem să aducem spre vizionare spectacole la care publicul nostru poate nu se aşteaptă, dar şi alte evenimente culturale care se completează ideal cu teatrul, toate având ca scop final menţinerea interesului cultural al comunităţii.“ Astfel, pe scena Ateneului vor fi puse spectacole precum Copii răi (Teatrul Arte dell'Anima), Şi fluturii sunt liberi şi Treapta a noua (UNATC). De asemenea, Cuibul Artiştilor revine la Focşani cu piesa Nu de gât.   Întrucât festivalul a oferit şi oferă în continuare şansa liceenilor pasionaţi de teatru să se afirme în faţa unui public numeros, anul acesta, adolescenţii vor transmite emoţiile personajelor din piesele Ultimul Godot, Norway.Today  şi Copii răi", potrivit organizatorilor.

Surprizele ediţiei nu se opresc aici. La cererea publicului, Verde la Teatru face loc în program unui spectacol de păpuşi ce îi va introduce pe “micii” spectatori în atmosfera poveştii Micului Prinţ.

O altă noutate este dată de locurile de desfăşurare a festivalului. Pe lângă Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, deschiderea şi o serie de activităţi se vor desfăşura la Teatrul de vară din Crângul Petreşti.

Cu acest prilej au fost planificate plecări cu bicicletele din Piaţa Unirii până la Crâng, festivalul dorind să promoveze printre altele, mişcarea şi respectul faţă de mediul înconjurător în rândul comunităţii.  

Clasicul concert al tinerei şi iubitei Simona Delegeanu, scurt metrajele, atelierele de teatru şi space painting, întregesc tabloul celor şase zile de festival.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de facebook a festivalului şi pe site-ul www.verdelateatru.ro. Intrarea este gratuită şi se realizează prin intermediul site-ului pe bază de rezervare.

Pentru mai multe informaţii consultaţi programul de mai jos.

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite