Uniriştii au sărbătorit la Bucureşti „Zilele Colegiilor Naţionale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa Colegiilor Centenare este o organizaţie nonguvernamentală care cuprinde aproape 60 dintre cele mai valoroase colegii şi licee din învăţământul românesc, şcoli cu o tradiţie recunoscută, creatoare de cultură şi civilizaţie românească.

În perioada 2-4 noiembrie, Colegiul Naţional Unirea, împreună cu reprezentanţii celor mai mari colegii naţionale şi licee din România, alături de membri de seamă ai Academiei Române, ai Universităţii Bucureşti şi ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti, s-au întâlnit în capitală la Zilele Colegiilor Centenare pentru a stabili planul de acţiuni pentru anul şcolar 2012-2013 şi pentru a se implica în diverse dezbateri având ca temă educaţia.

Deschiderea oficială a avut loc la Biblioteca Academiei Române, în Amfiteatrul I. Eliade Rădulescu după care a urmat sesiunea de comunicări susținute de acad. prof. Solomon Marcus: Miniștrii Educaţiei si Academia Română, acad. prof. Alexandru Surdu: Rolul filozofiei în educaţia şcolară, prof. dr. Gheorghe Lăzărescu: Discursuri de recepţie in Academia Română, prof. Mariana Ionescu, prof. Ioan Grosu: Elevi si profesori de la Colegiile Centenare în Academia Română.

Sâmbătă, 3 noiembrie a avut loc Adunarea Generală A.C.C. la Colegiul Sf. Sava din București.

Alianţa Colegiilor Centenare este o organizaţie nonguvernamentală care cuprinde aproape 60 dintre cele mai valoroase colegii şi licee din învăţământul românesc, şcoli cu o tradiţie recunoscută, creatoare de cultură şi civilizaţie românească.

"Alianţa Colegiilor Centenare vizează promovarea calităţii în învăţământul românesc, prin creşterea autorităţii şcolii şi îşi propune să recunoască meritele deosebite ale unor personalităţi diferite care susţin şi promovează învăţământul preuniversitar. De asemenea acordă Premiul Lykeion unor elevi din învăţământul liceal care s-au remarcat prin rezultate deosebite la concursurile şcolare naţionale şi internaţionale. Printre obiectivele asociaţiei se află descentralizarea în învăţământul preuniversitar, promovarea unor concepte precum flexibilitate în planurile-cadru ale ministerului, programe şcolare minimale cu "posibilitatea completării la nivelul şi la cerinţele de formare şi de dezvoltare specifice elevilor" acestor şcoli", se arată într-un comunicat al Colegiului Naţional "Unirea".

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite