Soluţia de avarie pentru transportul de călători în Focşani. Autobuzele electrice, înlocuite cu mijloace second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tranport Public cumpără trei autobuze
Tranport Public cumpără trei autobuze

Societatea de Transport Public din Focşani, unitate subordonată Primăriei, vrea să cumpere la licitaţie publică trei autobuze la mâna a doua.

Şansa ca autobuzele electrice să circule prea curând pe străzile din Focşani, aşa cum s-au exprimat autorităţile locale, este tot mai redusă, după ce licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost anulată.

Asocierea turco - germană Bozankaya Otomotiv - Sileo GmbH, singura care a depus oferte de preţ, a fost descalificată în urma evaluării tehnice.

Astfel, până la organizarea unei noi licitaţii, cel mai probabil anul viitor, SC Transport Public a decis să-şi cumpere trei autobuze second-hand, care să circule pe traseele din Focşani.

Societatea la care Consiliul Local Focşani este acţionar majoritar are la dispoziţie 496.500 de lei pentru achiziţia mijloacelor de transport de capacitate medie. Acestea ar trebuie să fie echipate cu încălzire şi aer condiţionat, să aibă fiecare capacitatea de minim 60 de pasageri, din care 23 pe bancă, şi să corespundă normelor de poluare Euro5.

Începând cu 1 decembrie, Societatea de Transport Public ar urma să opereze şi în comunele vecine Focşaniului iar nevoia de autobuze este mare.

Ce prevede proiectul privind achiziţia autobuzelor electrice

Pentru  Focşani, contractul scos la licitaţie prevedea achiziţionarea a 20 de autobuze electrice, cu lungimea de 10 metri, cinci staţii de încărcare rapidă a autobuzelor electrice şi alte 20 de staţii de încărcare normală a acestor mijloace de transport.

Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 45 de milioane de lei, din care contribuţia municipalităţii din Focşani este de 2%, adică sub un milion de lei. Doar autobuzele ar urma să coste în jur de 40 de milioane de lei, costul unui singur mijloc de transport fiind cifrat la aproximativ 400.000 de euro.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite