Regele asfaltului îşi mută staţia de betoane în Vrancea, pe DJ 205 D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorinel Umbrărescu a câştigat mulţi bani din contractele obţinute în Vrancea
Dorinel Umbrărescu a câştigat mulţi bani din contractele obţinute în Vrancea

Drumul Judeţean 205 D Valea Sării-Năruja-Paltin-Nereju-Brădăceşti, cu o lungime de 34 de kilometri, se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea şi se află în proces de reabilitare şi modernizare.

Societatea Tehnostrade SRL, aparţinând omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, solicită Agenţiei de Protecţie a Mediului Vrancea emiterea acordului de mediu privind organizarea de şantier şi amplasarea staţiei de betoane pentru modernizarea drumului judetean 205 D, în comuna Paltin.

Drumul Judeţean 205 D se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea şi se află în proces de reabilitare şi modernizare.

Modernizarea DJ 205D Valea Sării-Năruja-Paltin-Nereju-Brădăceşti, cu o lungime de 34 de kilometri,  a început în anul 2008, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, atunci estimându-se că lucrările vor dura maxim doi ani.

Dacă s-ar fi respectat documentaţia tehnică, care prevedea refacerea fundaţiei drumului, realizarea lucrărilor de consolidare a malului, lucrări de protecţie a drumului prin realizarea de gabioane şi abia în final reabilitarea completă a suprafeţei de rulare a DJ 205 D, lucrurile ar fi decurs poate mai bine şi nu s-ar fi ajuns în situaţia ca acest drum să fie distrus de fiecare dată când s-au învolburat apele Zăbalei.

Din anul 2012, timp de trei ani la rând, apele au rupt drumul, stricând în parte ce se făcuse. Între timp, valoarea lucrărilor a crescut la 165 de milioane de lei, construcţia drumului fiind preconizată a se finaliza în 2018.

Astfel, costurile pentru un kilometru de drum reabilitat s-au ridicat la  4,8 milioane de lei, adică mai mult de un milion de euro/km, cam tot atât cât costă un kilometru de autostradă.

Lucrările sunt executate de firma UMB Spedition, aparţinând omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, care s-a ocupat de investiţie, a încasat până acum din această lucrare peste 56 de milioane de lei, adică aproape 13 milioane de euro, bani proveniţi din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite