Primarul Misăilă l-a pârât directorilor de şcoli pe ministrul Ştefan: "Avem un ministru care a venit să facă nimic. Nu a făcut mâine-azi, a făcut azi-poimâine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăiă şi Ion Ştefan, doi rivali în politică
Cristi Misăiă şi Ion Ştefan, doi rivali în politică

Declaraţia a fost făcută în contextul în care inspectorul general adjunct al IŞJ Vrancea a propus ca programul de investiţii la unităţile de învăţământ să fie derulate prin Compania Naţională de Investiţii.

Primarul municipiului Focşani s-a întâlnit miercuri, 12 februarie, cu directorii de unităţi şcolare din oraş, pentru a dezbate împreună bugetul alocat pentru învăţământ. Edilul nu a pierdut ocazia să facă şi propagandă politică, luându-l în colimator pe rivalul său de la alegerile trecute dar posibil şi din acest an, Ion Ştefan, în prezent ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban.

Contextul în care a fost adus în discuţie ministrul are legătură cu declaraţiile făcute de acesta şi de responsabili din învăţământul vrâncean, care ar dori ca unele lucrări de investiţii la şcoli să se deruleze prin Compania Naţională de Investiţii.

Misăilă s-a plâns că Ştefan i-a blocat banii pentru investiţiile în execuţie la străzile din oraş, 3,9 milioane de lei.

"Avem un ministru din judeţul Vrancea care a încercat să vină să facă nimic în Focşani. Nu a făcut mâine-azi, a făcut azi-poimâine. A blocat Programul Naţional de Dezvoltare Local pentru străzile care sunt în plină execuţie.  Toate aceste proiecte pentru care noi am alocat sume de la bugetul local vă anunţ că le vom face pachet domnului ministru, pentru că s-a lăudat că va da bani prin Compania Naţională de Investiţii", a spus edilul Focţaniului.

Primarul a mai spus că nu are încredere în Compania Naţională de Investiţii, unde există două proiecte depuse încă din anul 2017, respectiv construirea stadioanelor Milcovul şi Tineretului, criticând inclusiv partidul din care face parte pentru lipsa de reacţie.

"Sunt două proiecte puse pe lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii, din 2017 şi acum, cu toată supărarea colegilor mei, nici Guvernul PSD, nici Guvernul PNL, nu au dat un leu pentru proiectele acestea... Credeţi dumneavoastră că toate aceste proiecte şi cele pe care le veţi propunevor avea timpul necesar, fizic, ca până la alegerile locale să fie finanţate, că asta este miza", a mai spus primarul.
Acesta a trimis săgeţi şi către inspectorul general adjunct al IŞJ Vrancea, Daniela Marchitan, care în cadrul unei întâlniri la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" a sugerat ca reabilitarea şcolii să se facă prin Compania Naţională de Investiţii, în condiţiile în care Primăria are un proiect depus pe fonduri europene, care se află în faza de evaluare şi pentru care există promisiuni că va fi finanţat 98% din bani externi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite