Prima unitate de învăţământ construită după 1989 la Focşani, în sfârşit terminată după un sfert de veac
0
Primăria Focşani a primit pentru finalizarea noii clădiri 700.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar de la bugetul local s-a alocat suma de 3,3 de milioane de lei.
După 26 de ani de funcţionare într-un spaţiu total impropriu, în spaţiul unui fost internat şcolar, elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Gh. Tattarescu” din Focşani vor învăţa din semestrul doi într-un imobil complet nou şi modern.
Practic, este prima construcţie de învăţământ finalizată după 1989 în municipiul reşedinţă de judeţ, care a avut nevoie de două decenii şi jumătate pentru a fi edificată.
La vremea respectivă, în 1997, imobilul s-a dorit a fi un corp de clădire necesar pentru a prelua numărul mare de copii existent la Şcoala Gimnazială „Oana Renea”, o unitate de învăţământ de cartier, dar cum între timp populaţia şcolară de la această şcoală a suferit o scădere dramatică, s-a hotărât ca spaţiul să fie folosit de Liceul de Artă, care nu a avut niciodată un sediu propriu şi care s-a confruntat permanent cu deficit de spaţiu.
Lucrările au durat 25 de ani, cu mai multe sistări datorate lipsei fondurilor, dar în ultimii ani, cu ajutorul banilor alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dar mai ales de la bugetul local s-a reuşit finalizarea clădirii în care vor studia peste 650 de elevi.
Noul sediu se compune din două corpuri de clădire cu 12 săli de clasă, laboratoare, grupuri sanitare, o cancelarie, un cabinet medical şi birouri administrative. Pe lângă lucrările la clădirea Liceului de Arte ”Gh. Tattarescu”, Primăria Municipiului Focşani a finanţat şi dotarea cu mobilier şcolar a noului sediu unde vor învăţa peste 650 de elevi.
Lucrările la noul sediu al Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu” au costat aproximativ 4 milioane lei.