Pompieri din şapte judeţe se întrec la Focşani în competiţia de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul pompierilor focşăneni, se vor întrece pentru a ocupa primele locuri ale clasamentului echipele reprezentative ale I.S.U.J. Constanţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Ilfov, Tulcea şi Vrancea.

În perioada 9-10 iulie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea găzduieşte etapa zonală a Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

Echipele din cadrul celor şapte inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene se vor reuni în cadrul acestei competiţii pentru a li se testa deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, pe parcursul a două zile.

Competiţia cuprinde două probe, respectiv descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat şi se doreşte a fi o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici.

Pe parcursul probelor, echipele de profesionişti îşi vor demonstra abilităţile, priceperea şi capacitatea de muncă în echipă, urmând să fie apreciate atât îndemânarea şi rapiditatea, cât şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor specifice de intervenţie.

Ocupanţii locurilor I pentru fiecare dintre cele două probe vor participa la faza naţională a competiţiei, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai puteţi citi:

Copii rămaşi blocaţi în casă, scoşi de pompieri

A luat fiinţă Asociaţia „Pompierii Vrânceni”
 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite