Picaţii de la Bac, chiulangii la meditaţiile gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii care au renunţat la concediu în favoarea voluntariatului au câte doi , trei elevi la meditaţii. La cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.000 de candidaţi. Probele scrise se vor desfăşura, şi de această dată, sub supraveghere video.

Rezultatele dezastruoase obţinute la prima sesiune a Bacalaureatului nu i-au speriat prea tare pe absolvenţii de liceu, care nu par a fi deloc interesaţi de meditaţiile gratuite, organizate de profesorii vrânceni.


De pildă, la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea" din Focşani, acolo unde promovabilitatea a fost de doar 2,84%, ieri s-a dat startul primelor şedinţe de pregătire suplimentară la Limba şi Literatura Română, la care, spre surprindera cadrelor didactice, s-au prezentat doar doi elevi.


„Noi ne facem datoria, însă este un dezinteres total din partea elevilor. De exemplu azi (n.r. ieri) am avut în clasă doar un seralist şi o elevă de la zi. Noi stăm la dispoziţia lor, însă mai mult de atât nu avem ce face. Aceste ore de pregătire le-ar fi de mare folos, mai ales că rezolvăm exemple de subiecte, facem recapitulare şi multe alte lucruri care i-ar ajuta să ia o notă de trecere", declară Iuliana Canae, profesoară de Limba şi Literatura Română.

Citeşte amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite