Parc de trei milioane de euro, aproape de finalizare. Cum arată acum cel mai mare spaţiu de relaxare din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din zona reabilitată a Parcului Bălcescu Foto Ştefan Borcea
O parte din zona reabilitată a Parcului Bălcescu Foto Ştefan Borcea

Parcul Bălcescu a fost realizat în anii ‘60, pe vechea proprietate a celebrei familii Ferhat, care a cedat municipalităţii o suprafaţă considerabilă de teren în vederea amenajării locului de agrement.

Amânate ani de zile, timp în care parcul a ajuns aproape abandonat, lucrările de modernizare a celui mai întins loc de relaxare din Focşani, Parcul "Nicolae Bălcescu", începute acum doi ani, sunt aproape de finalizare.

În cei doi ani, valoarea lucrărilor a crescut de la 10,6 milioane de lei la aproape 15 milioane de lei, suplimentarea consistentă fiind pusă de edil pe seama scumpirii materialelor de construcţii.

GALERIE FOTO CU PARCUL DIN FOCŞANI

Pentru a realiza această investiţie, Primăria Focşani a apelat la un credit, lucrarea fiind executată de Compania Garden Center Grup SRL, o firmă din Bucureşti abonată la contracte publice.

Conform graficului de lucru, parcul ar fi trebui finalizat pe 24 aprilie 2022, dar primarul susţine că termenul oficial este octombrie 2022. Edilul susţine încă că inaugurarea va fi într-o lună sau maxim două.

Parcul cuprinde o zonă de joacă pentru copii, pe aleea care leagă accesul dintre strada Timiș cu centrul parcului, zonă skateri și roleri pe latura N-V. În premieră a fost realizat şi un spațiu destinat iubitorilor de câini și partenerilor canini ai acestora, pe latura S-V a parcului. Au fost construite mai multe fântâni arteziene, alei pietonale, a fost schimbat complet mobilierul stradal şi s-au construit 2 grupuri sanitare.

De asemenea, au fost plantaţi 120 de copaci şi s-a refăcut în totalitate rețelele de electricitate, cu noi stâlpi și corpuri de iluminat.

„Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul va avea o multitudine de fântâni arteziene. Cea mai spectaculoasă fântâna arteziană este, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă şi lumini, fiind îngrădită de un labirint de plante. Parcul va deveni un loc de atracţie pentru toate categoriile de cetăţeni: persoane vârstnice, dar şi copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafaţă de 440 mp. Fiind gândit ca un loc de relaxare şi entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă şi tribune”, potrivit Primăriei Focşani.

Vă mai recomandăm:

Reabilitarea parcurilor "Nicolae Bălcescu" şi "Teatru", amânată. Banii s-au întors la Primăria Focşani

Parcul Nicolae Bălcescu va fi ecologizat de elevii din Focşani

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite