Nicio notă de zece pe linie la simularea Bacalaureatului în Vrancea. Mai mult de jumătate din candidaţi nu au promovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate simulare bacalaureat 2021: uşor mai slabe decât în 2019, dar mai bune decât în anii anteriori Foto: Guliver/GettyImages
Rezultate simulare bacalaureat 2021: uşor mai slabe decât în 2019, dar mai bune decât în anii anteriori Foto: Guliver/GettyImages

Rezultatele la simularea Bacalaureatului din acest an, care s-a desfăşurat recent, au fost făcute publice de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Niciun elev din judeţuil Vrancea nu a reuşit să obţină media zece pe linie la simularea examenului de Bacalaureat din acest an.

Totuşi, viitorii absolvenţi de liceu au obţinut mai multe medii de zece, separat, la obiectele de examen. 

La limba şi literatura română s-au luat 3 note de zece, la proba obligatorie s-au obţinut 25 note de 10, iar la proba la alegere a profilului şi specializării s-au luat 28 de note de zece.

"În urma centralizării rezultatelor înregistrate la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2020-2021, elevii din judeţul Vrancea au obţinut următoarele rezultate:
•  Proba E.a) - Limba şi literatura română: procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 66,83 %.  3 elevi au obţinut nota 10;
•  Proba E.c) - proba obligatorie a profilului: procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 52,29 %. 25 de  elevi au obţinut nota 10;
•  Proba E.d) - proba la alegere a profilului şi a specializării: procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 69,26 %. 28 de  elevi au obţinut nota 10.
Procentul de promovare general (medii mai mari sau egale cu 6) în judeţul Vrancea este, în acest an şcolar, de 49,59 %.
La nivel naţional, procentul de promovare general (medii mai mari sau egale cu 6) este de 40,71 %", potrivit ISJ Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite