Laura Holban este solistă a Ansamblului „Ţara Vrancei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de la vârsta de cinci ani şi a participat la numeroase festivaluri de muzică populară, dar şi la turnee internaţionale.

Laura Holban a păşit pentru prima dată pe scenă în urmă cu doisprezece ani, când a fost admisă la Şcoala Populară de Artă.

Sub îndrumarea profesoarei Maria Murgoci, Laura a reuşit să descopere tainele universului folcloric, făcând o adevărată pasiune pentru muzica populară.

„La vârsta de opt ani am terminat cursurile Şcolii Populare de Artă. Deşi eram doar o copilă, eram de-a dreptul îndrăgostită de muzica populară şi de fiecare dată urcam pe scenă cu bucurie şi entuziasm", spune tânăra artistă.

„Adoptată" de „Ţara Vrancei"

Membrii ansamblului „Ţara Vrancei" au cooptat-o în formaţia lor ca şi colaboratoare. „Am acceptat cu mare drag propunerea ansamblului. Eram extrem de fericită că într-un timp aşa de scurt am reuşit o aşa perfomanţă", spune cu bucurie Laura.

Hotărâtă să devină o intrepretă de muzică populară de succes, Laura s-a înscris la Liceul de Muzică „Gheorghe Tattarescu".

Între timp, tânăra a devenit angajată a Ansamblului „Ţara Vrancei", în calitate de solistă. „Îmi place foarte mult să cânt pe scenă alături de colegii din ansamblu, cu care mă simt ca într-o familie. Pe scenă sunt acompaniată de orchestră şi dansatori şi împreună reuşim să oferim publicului un adevărat spectacol", declară Laura Holban.

A câştigat numeroase trofee

Cântecul popular i-a adus o sumedenie de satisfacţii tinerei artiste. Laura Holban a obţinut zeci de trofee şi diplome la festivaluri locale şi naţionale, dar şi la turnee internaţionale.

A obţinut trofeul la concursurile „Comoara Vrancei" din Focşani, „Omătuţa" din Tecuci, premiul întâi la Olimpiada Naţională de Folclor din Galaţi şi menţiune la festivalul „Cântecele neamului" din Suceava.

De asemenea, alături de ansamblul „Ţara Vrancei", Laura a participat la două turnee desfăşurate în Grecia şi Cehia.

Face repetiţii zilnic

În fiecare zi, solista se întâlneşte cu membrii ansamblului „Ţara Vrancei" şi repetă ore în şir cântecele din repertoriu. Pregătirea temeinică o ajută pe Laura să scape de emoţii atunci când urcă pe scenă.

„M-am obişnuit cu scena şi nu mai am emoţii deloc. Cânt pentru public şi vreau ca totul să iasă foarte bine", spune Laura.

Tânăra artistă are parte de sprijinul părinţilor, colegilor, dar şi al profesorilor din liceu, care sunt foarte îngăduitori cu lipsa fetei de la şcoală, mai ales că este singura din clasă care abordează genul folcloric.


Întrebări şi răspunsuri

1. Ce planuri de viitor ai?

Vreau să urmez Conservatorul şi mi-ar plăcea să frecventez şi cursurile Facultăţii de Jurnalism. Dacă o să dispun de resurse financiare, poate o să lansez şi un album de muzică populară. Îmi doresc foarte mult să am o carieră muzicală de succes.

2. Ai avut apariţii pe micul ecran?

Am participat la emisiunea prezentată de Mărioara Murărescu, „Mugur de tezaur", de pe TVR1 şi la mai multe spectacole difuzate pe TVRM şi Favorit TV. Sper, ca alături de ansamblul „Ţara Vrancei" să am ocazia de a cânta şi la alte emisiuni televizate.

Ce-i place

Îmi place să călătoresc prin ţară, dar şi peste hotare. Sunt îndrăgostită de Paris şi sper să ajung cât de curând la Turnul Eiffel. Îmi place să urmăresc concursuri de muzică pe care să le jurizez eu din faţa televizorului.

Ce nu-i place

Nu-mi place să intru în conflict cu nimeni, sunt o fire liniştită. Urăsc persoanele care ajung „sus" pe spatele altora, şi nu prin forţele propii. Nu-mi place să stau în casă, sunt o persoană activă care iubeşte natura şi se bucură de tot ceea ce o înconjoară.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite