Judecătoarea Topor, reţinută la Focşani în decembrie 2011 pentru luare de mită, a fost eliberată din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Anişoara Topor, în momentul în care a fost reţinută FOTO Adevărul
Judecătoarea Anişoara Topor, în momentul în care a fost reţinută FOTO Adevărul

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar a judecătoarei.

Cererea magistratei de eliberare sub control judiciar a fost aprobată aseară, 6 februarie, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Pe timpul eliberării provizorii sub control judiciar Anişoara Topor nu poate părăsi teritoriul ţării decât în condiţiile stabilite de instanţă, trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemată şi nu îşi poate schimba locuinţa fără încuviinţarea instanţei.

De asemenea, instanţa i-a interzis Anişoarei Topor să ia legătura cu fratele ei, Aurel Lăduncă, inculpat în dosar, cu denunţătorul Costel Iacob, precum şi cu martorii din acest dosar.

La sfârşitul anului trecut, judecătoarea a fost condamnată în primă instanţă de magistraţii Curţii de Apel Galaţi.

Astfel, judecătoarea coruptă a primit şase ani pentru luare de mită şi patru ani pentru trafic de influenţă, cele două pedepse fiind contopite în pedeapsa cea mai grea. Totodată, Anişoara Topor nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie în magistratură.

La rândul său, fratele judecătoarei, funcţionarul Aurel Lăduncă, angajat al Consiliului Judeţean Vrancea, complice în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani cu executare. Ambele decizii pot fi atacate cu recurs.

Instanţa i-a obligat pe judecătoare şi pe fratele ei să restituie mita în valoare de 90.700 lei şi 4.500 euro către denunţătorul din dosar.

Judecătoarea a fost arestată în decembrie 2011, pentru că ar fi luat şpagă de la un denunţător, care avea interesul soluţionării favorabile într-un dosar aflat pe rolul completului condus de Anişoara Topor.

Banii pentru plata mitei au provenit conform procurorilor de la DNA, de la finul de cununie al judecătoarei, care i-a dat denunţătorului, Costel Iacob, suma de 40.000 euro, pentru a primi înapoi 64.000 euro în 6 luni.

După ce a plătit şpaga cerută, Iacob a primit soluţia favorabilă însă a pierdut la recurs, moment în care a cerut banii înapoi. De la momentul la care a pierdut recursul, denunţătorul a început să înregistreze toate convorbirile cu judecătoarea şi ceilalţi învinuiţi şi complici.

Ulterior, Costel Iacob a mers cu toate înregistrările la DNA, care a şi organizat acţiunea împotriva judecătoarei.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite