Icoane de la Muntele Athos sunt aduse la Librăria „Ortodoxia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoanele sfinţite sunt la mare căutare printre focşăneni
Icoanele sfinţite sunt la mare căutare printre focşăneni

Aici, credincioşii pot găsi şi diferite obiecte din ceramică, pictate manual.Icoanele de la muntele Athos sunt binecunoscute pentru puterile lor vindecătoare. Librăria „Otodoxia" este singura din Vrancea de unde credincioşii îşi pot cumpăra astfel de icoane.

Dacă vrâncenii nu prea ajung la Muntele Athos, acum aceştia au posibilitatea de a găsi câteva dintre minunăţiile create de monahii greci la librăria "Ortodoxia".

„Credincioşii pot găsi la librăria «Ortodoxia» icoane de la Sfântul Munte, dar şi de la Schitul românesc, Lacu, situat chiar în Muntele Athos", spune Paraschiva Ropotă, angajata librăriei.

Cărţi, ceramică, icoane, tămâie

Librăria „Ortodoxia" este singura din ţară care oferă obiecte din ceramică italiană de cea mai bună calitate, pictate manual.

„Putem oferi modele personalizate, în funcţie de hramul fiecărei Sfinte Biserici. Modelele religioase imprimate pe aceste produse sunt creaţii ale noastre", ne lămureşte Paraschiva Roăpotă.

Credincioşii pot cumpăra de aici vaze, sfeşnice, vase, căniţe şi ceşti pentru aghiazmă, cutiuţe speciale pentru anafură şi tămâie sau medalioane cu sfinţi, toate din ceramică.

De asemenea, de la librărie nu lipsesc cărţile religioase, traduse din limba greacă de către monahi de la Schitul Lacu, cele de rugăciuni sau de povestiri, special create pentru copii sau acatistele.

Obiectele din argint, cruciuliţele şi icoanele pictate pe lemn, bineînţeles sfinţite, pot fi şi ele cumpărate de către credincioşi.

„Avem şi cele cinci volume ale părintelui Paisie Aghioritu, dar şi multe cărţi tipărite la editura Evanghelismos sau la cea a Schitului Lacu. Credincioşii pot găsi la noi şi diferite modele de veşminte pentru preoţi, sută la sută româneşti, produse la Sibiu", adaugă Paraschiva Ropotă.


Obiectele din ceramică, la preţuri modice

La librăria „Ortodoxia", preţurile produselor din ceramică variază între 5şi 55 de lei, în funcţie de mărime şi model. Astfel un medalion cu sfinţi costă nu mai mult de 6 lei, o cutiuţă pentru tămâie 20 de lei, o vază 45 de lei, iar cel mai scump este vasul de aghiazmă care costă 55 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite