FOTO VIDEO "Ţăranul sărac" a împrumutat hainele lui Păcală. Ce festival vrea să organizeze în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Crăciun, alias, Tăranul sărac, alia Păcală  FOTO: Ştefan Borcea
Constantin Crăciun, alias, Tăranul sărac, alia Păcală  FOTO: Ştefan Borcea

Constantin Crăciun, cunoscut în Vrancea sub denumirea de Ţăranul sărac din Cîmpineanca, a dorit să dea o semnificaţie aparte apariţiei sale pe străzi.


Constantin Crăciun, alias "Ţăranul Sărac" din Vrancea, a îmbrăcat astăzi hainele lui Păcală, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu faptul că în judeţul în care trăieşte nu se pune accent pe cultură.

El spune că vrea un festival al culturii în Vrancea, judeţ care are multe personalităţi cu care ar trebui să ne mândrim. "Păcală al istoriei culturii vrâncene" a purtat în spate un tablou uriaş, cu chipul celui care a descoperit balada "Mioriţa", Aleco Russo, şi a fost neplăcut surprins să constate că tinerii nu au ştiut cine este personajul din tablou.

“Vrem să demarăm un nou festival în oraşul Focşani. Vrancea este unul dintre judeţele care au cei mai mari oameni de ştiinţă, precum Alecu Russo, Saligny, Basgan, ingineri, matematicieni, profesori. Tot ce a avut România mai bun aici în Vrancea au fost. Am făcut cereri la domnul Oprişan, şi la Cultură, şi la domnul primar, să facem şi noi un festival al culturii. Alţii fac festivalul prazului, al cepei, al izmenelor, pentru că nu au avut oameni de cultură, dar noi dacă îi avem nu vrem să ne aducem aminte de ei. Istoria trebuie să fie vie, altfel se uită”, a spus Constantin Crăciun.

Constantin Crăciun, în vârstă de 77 de ani, a devenit cunoscut în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană". Constantin Crăciun are 31 de hectare de teren, atât vie, cât şi teren arabil, dar şi o moară ecologică. Cu toate acestea, spune că pământul nu i-a adus niciun câştig.

„Ţăranul sărac” are acasă şi oi, dar una este preferata sa, „Frumuşica”, pe care a dresat-o atât de bine încât îl însoţeşte pe agricultor pe la toate evenimentele din domeniul agricol.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite