FOTO-VIDEO Miei puţini şi scumpi pe piaţa din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini cumpărători pentru carnea de miel
Puţini cumpărători pentru carnea de miel

Crescătorii de animale s-au înţeles la preţ şi nu vor să coboare deocamdată preţul sub 25 de lei/kg de carne, spre nemulţumirea celor care sperau la un preţ mai accesibil.

Începând de astăzi şi până sâmbătă, 4 mai, Administraţia Pieţelor din Focşani a pus la dispoziţia crescătorilor de animale 100 de tarabe pentru comercializarea mieilor de Paşti. În prima zi, oferta de carne de miel nu a fost foarte generoasă, doar aproximativ 20 de comercianţi fiind prezenţi cu carne de miel pe tarabe.

Preţul unic practicat de aceştia este de 25 de lei/kg, un preţ considerat piperat de focşănenii prezenţi în piaţă pentru a prospecta terenul.

„Este prima zi şi oamenii nu par interesaţi foarte mult de marfă. Spun că este scumpă carnea de miel, dar şi pe noi ne-a costat mâncarea lor, să-i aducem la această greutate. Este posibil să mai scădem din preţ, în funcţie de cum vom vinde”, ne-a declarat Victoria Dochioiu, din Negrileşti, care are 200 de miei de tăiat pentru Paşti.

La Focşani, Administraţia Pieţelor a pregătit şi un loc special de sacrificare a mieilor, care îndeplineşte condiţiile de igienă prevăzute de lege, în talciocul din Obor.

Aici focşănenii pot veni să-şi aleagă mielul pe care îl vor pe masa de Paşti, care va fi tăiat în prezenţa lor, iar după examenul medical pot pleca acasă cu animalul gata tranşat.

Taxa pentru o tarabă este de 19 lei, iar taxa sanitar veterinară pentru a primi documentaţia de vânzare este de 10 lei.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite