Doi tâlhari îşi drogau victimele cu somnifere, apoi le lăsau inconştiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce puneau somniferele în cafea sau în bere, cei doi buzunăreau victimele, le luau banii apoi dispăreau. Ambii au fost trimişi în judecată însă bărbatul a dispărut din municipiu iar acum este dat în urmărire, având pe numele său şi un mandat de arestare de 30 de zile.

Gheorghe Maftei, de 42 de ani şi Steliana Sorina Morar, de 21 de ani, sunt protagoniştii unor fapte mai rar întâlnite în ultimii ani la infractorii identificaţi în judeţ. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru tâlhârie şi pentru furt, comise printr-un mod de operare mai rar: drogarea victimelor cu somnifere.

Cei doi acţionau de preferinţă în zona staţiei de la "Doi Stejari″, unde intrau în discuţie cu victimele, câştigându-le încrederea, după care le serveau băutura cu somnifer. La scurt timp, acesta începea să îşi facă efectul, cei doi buzunăreau victima şi dispăreau cu banii.

Procurorii spun că tubul de somnifere "Stilnox", folosit de cei doi, a fost găsit asupra lui Maftei, după ce acesta a fost identificat de ultima victimă. La vederea poliţiştilor, bărbatul a fugit însă a fost prins în scurt timp.

Femeia rămăsese fără 450 lei, bani cu care Victoria N., de 52 de ani din Mărăşeşti voia să ajungă la Penitenciar, unde avea o rudă la care mergea în vizită. Femeia s-a trezit la spital fără nici un ban şi a povestit poliţţiştilor, care mai aveau două plângeri similare, că a intrat în vorbă cu cei doi care, la un moment dat, i-au oferit o cafea.

La acelaşi mod de a acţiona au reuşit să drogheze încă o femeia, pe care învinuiţii au deposedat-o de 1000 euro şi 400 lei, bani cu care victima ajunsese în Focşani pentru a face demersurile necesare pensionării.

Un alt bărbat, care avea asupra sa 520 lei, a rămas fără bani şi s-a trezit după mai multe ore, după ce a băut o bere care conţinea somnifere. Conform prospectului, "Stilnox" este un somnifer cu efect rapid, aşa că, de cele mai multe ori, victimele adormeau şi în câteva minute, mai ales că cei Maftei punea în băuturi mai mult de un comprimat, care este doza uzuală pentru un adult.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Vrancea, însă cu principalul vinovat în lipsă. Pe 20 septembrie, Maftei a fost prezentat la arestare, însă magistraţii Judecătoriei au considerat că nu există suficiente probe, aşa că a respins propunerea. A doua zi, Maftei nu s-a mai prezentat la Parchet iar pe 26 septembrie a primit mandat de arestare în lipsă, pentru 29 de zile.

Bărbatul a plecat din Focşani iar femeia, care are în îngrijire un copil minor, a primit măsura de a nu părăsi localitatea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite