Cristina Roibu este fascinată de jurnalism
0Este implicată în numeroase campanii de voluntariat şi nu poate rămâne indiferentă la suferinţele semenilor săi.
Cristina Roibu a dezvoltat o adevărată pasiune pentru jurnalism, de aceea îşi doreşte să urmeze cursurile facultăţii cu acest profil.
Pentru a aprofunda noţiunile din domeniul jurnalistic, tânăra a participat la o Şcoală de Vară, organizată de jurnalistul american Zack Baddorf, voluntar al asociaţiei „Peace Corps" în România.
„În luna iulie a acestui an am fost la Şcoala de Vară ce a avut loc la Bârlad, alături de şaizeci de tineri din întreaga ţară. Cu ajutorul lui Zack, a unui fotojurnalist francez şi a nouă profesori americani am reuşit să pătrundem în tainele jurnalismului. A fost un schimb multicultural foarte interesant", spune Cristina.
Această „călătorie" în domeniul jurnalistic a avut ca rezultat redactarea unui ziar în limba engleză.
De asemenea, tot cu ajutorul americanului Zack Baddorf, Cristina şi alţi zece elevi au avut iniţiativa de a realiza un ziar online, care în maxim o lună va fi lansat pe piaţă.
„Ziarul este adresat adolescenţilor cu vârste între 15 şi 23 de ani şi va cuprinde o rubrică de ştiri din domenii variate, una de divertisment, dar şi interviuri cu diferite personalităţi", adaugă tânăra.
În prezent este redactor la „Revista Noastră", editată de Colegiul Unirea şi face parte din Organizaţia Tinerilor Jurnalişti.
Face voluntariat de la 14 ani
Cristina Roibu îşi dedică o mare parte din timpul său campaniilor şi proiectelor de voluntariat. În urmă cu patru ani s-a alăturat Centrului de Autişti „Micul Prinţ" pentru a avea grijă de copiii care se confruntă cu grave probleme de sănătate.
De asemenea, a participat la o campanie organizată de Inspectoratul Şcolar Vrancea, de ajutorare a copiilor sinistraţi din satul Letea Veche, judeţul Bacău, unde s-a ocupat de strângerea şi distribuirea fondurilor.
Acum, este voluntară la Crucea Roşie, în cadrul campaniei „Banca de Alimente" şi îşi îndeplineşte sarcinile cu entuziasm şi dăruire.
„Trebuie să merg în hipermarket şi să conving oamenii să doneze alimente pentru oamenii nevoiaşi. Apoi mă ocup de distribuirea pachetelor. Sunt bucuroasă că am reuşit să devin voluntar la Crucea Roşie, îmi doream asta de foarte mult timp", spune Cristina.
Deşi are un program foarte încărcat, adolescenta şi-a făcut timp şi pentru Centrul de Limbi Străine unde, tot în calitate de voluntar, se ocupă de iniţierea noilor - veniţi printre zecile de rafturi cu cărţi, dar şi de recuperarea volumelor de la restanţieri.
Întrebări şi răspunsuri
1. Ce planuri de viitor ai?
În primul rând vreau să urmez Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti, deoarece îmi doresc să lucrez la un ziar unde să pot demara campanii de ajutorare a celor nevoiaşi. Vreau să mă perfecţionez în arta fotografică şi să scriu, inclusiv să public o carte de proză.
2. Cum reuşeşti să-ţi împarţi timpul?
În general, îmi notez în agendă toate sarcinile pe care le am de îndeplinit, punându-le după „gradul de urgenţă" într-o anumită ordine. Dar adeseori, uit să mă uit în agendă şi mă trezesc cu telefoane peste telefoane, dar cu toate acestea, reuşesc să-mi îndeplinesc sarcinile la timp.
Ce-i place
Îmi place să citesc. Îmi place să cânt, să merg la munte, unde pot admira natura şi fotografia peisajele. Îmi place să ajut oamenii, să vorbesc cu ei, încercând să le înţeleg problemele şi, pe cât posibil, să le soluţionez.
Ce nu-i place
Nu-mi place să pierd timpul şi să dorm mult. Nu-mi place actualul sistem de predare. Consider că se pune prea mult accent pe asimilarea cunoştinţelor inutile, în loc să se promoveze practica. De exemplu, la limba engleză învăţăm gramatică şi construcţii lexicale, însă fără a pune accent pe capacitatea noastră de a purta o conversaţie.
Profil
Născută. 20 iunie 1991
Studii. Colegiul Naţional „Unirea"
Familie. Un frate