Catalog electronic în toate şcolile din Focşani, cu bani de la bugetul local. Cât ar putea să coste investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această intenţie a existat şi în urmă cu doi ani, dar nu a fost materializată, după ce nu toate şcolile au fost de acord cu proiectul.

Primăria Focşani vrea să implementeze în şcolile generale şi liceele din municipiu, pe cheltuială de la bugetul local, catalogul electronic.

Practic, este vorba despre o platformă administrată de firma Adservio din Iaşi, care propune un contact online între profesori, elevi şi părinţi, cu scopul principal de a reduce absenteismul în rândul elevilor, dar şi de creştere performanţelor elevilor.

Prin intermediul platformei, profesorii vor ţine o evidenţă paralelă a notelor elevilor, atât în catalogul tradiţional, cât şi online, în catalogul electronic, părinţii putând afla în timp real, pe o adresă de email pe care o indică, despre situaţia şcolară a odraslelor, adică ce note au luat la şcoală şi situaţia absenţelor.

Această intenţie a existat şi în urmă cu doi ani, dar nu a fost materializată, după ce nu toate şcolile au fost de acord cu proiectul.

Primarul Misăilă nu vrea însă să renunţe la iniţiativă şi joi a chemat din nou reprezentanţii firmelor Adservio  şi Telekom la o întâlnire cu directorii de şcoli, intenţia fiind să se  implementeze cât mai repede platforma, pe cheltuiala Primărie, dacă se poate chiar din semestrul doi.

Asta înseamnă că peste 1.000 profesori de gimnaziu şi liceu din Focşani, conform statisticii primăriei, vor primi, gratuit, câte o tabletă şi un abonament gratis la internet, de la Telekom, aceştia urmând să introducă în baza de date situaţia şcolară a peste 15.000 de elevi.

“Pentru o descriere detaliată a utilizări catalogului, în perioada următoare fiecare unitate de învăţământ din municipiul Focşani va beneficia de o prezentare făcută de reprezentanţii platformei. În cazul unui feedback pozitiv, ne dorim implementarea din semestrul doi al anului şcolar 2018-2019, urmând ca toate cheltuielile să fie suportate de administraţia locală”, potrivit Primăriei Focşani.

Şe pare că la mijloc este vorba şi de o afacere profitabilă pentru firma care gestionează platforma catalogului electronic, care ar urma să primească de la bugetul local peste 400.000 de euro pe an.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite