Antrenorul Mircea Lucescu a sărbătorit Ziua Naţională a României, la Sankt Petersburg, pe dansurile Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu a dansat alături de români şi s-a fotografiat cu cei prezenţi la sărbătoare. El antrenează în prezent formaţia FC Zenit Sankt Petersburg.

Marele antrenor român Mircea Lucescu a petrecut Ziua Naţională a României la consulatul ţării noastre din Sankt Petersburg, oraş unde antrenează echipa de fotbal Zenit.

Acesta s-a prins în dansurile româneşti oferite de Ansamblul Ţara Vrancei, ansamblu invitat special de ambasadorul României în Federaţia Rusă, Vasile Soare.

"La 1 Decembrie 2016, am ajuns cu „Caravana” Ţara Vrancei din Focşani la Sankt Petersburg, pentru marcarea Zilei Naţionale a României şi în „capitala de nord” a Rusiei, la fel cum am procedat şi anul trecut cu trupa Nightlosers. Începând cu orele 18,30, la Hotel Ambassador din centrul oraşului.Sankt Petersburg am organizat, împreună cu colegul meu Nicolae Pahonea, consulul general de aici, o recepţie la care au participat peste 200 de persoane – oficiali din conducerea Administraţiei regiunii şi oraşului, care au avut alaturi de subsemnatul discursuri la începutul manifestării, oameni de cultură şi artă, reprezentanţi ai mediilor academic, universitar, de afaceri şi ai mass-media locale, ai corpului diplomatic şi consular străin din oraş. Au participat, de asemenea, mulţi români cu familiile – care lurează la diverse companii multinaţionale în această regiune, studenţi şi doctoranzi, dar şi reprezentanţi ai comunităţii etnicilor români care trăiesc de mai multe decenii în Sanct Petersburg (originari din Basarabia, Transcarpatia, Bucovina de Nord).
Ansamblul folcloric Ţara Vrancei s-a desfăşurat şi de această dată cum a ştiut mai bine, încântându-i pe cei prezenţi cu dansuri populare româneşti din Moldova, Transilvania, Muntenia, Oltenia, Oaş etc.. Ritmul dansurilor noastre, melodiile solistei Maria Murgoci, intervenţiile naistului Marian Bucur şi ale violonistului Andrei Ionaş, dar şi datinile de iarnă prezentate de membrii ansamblului au transformat recepţia într-o sărbătoare românească nemaipomenită pentru Sankt Petersburg. Români, ruşi şi străini laolaltă s-au prins în hora românească! Surpriza serii a fost domnul Mircea Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Zenit Sankt Petersburg, care a ţinut să sărbătorească alaturi de noi Ziua Naţională, gest pe care l-am apreciat nespus. Mircea Lucescu este înainte de toate un roman adevărat. În loc de concluzie - Ţara Vrancei din Focşani ne-a demonstat încă o dată că avem o bogaţie inestimabilă - valorile populare, care iată sunt extrem de apreciate în afară dacă sunt promovate cum se cuvine. Multumesc, Ţara Vrancei. Aţi fost minunaţi şi la Sankt Petersburg. Mulţi ani!', a comentat pe pagina sa de Facebook ambasadorul Vasile Soare.

Mai citiţi şi:

Tezaurul folcloric românesc a cucerit Moscova. Recepţie cu 500 de invitaţi, în capitala Federaţiei Ruse, de Ziua Naţională a României

image
image
image
image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite