Alegerea viceprimarilor Focşaniului, perfect legală. Curtea de Apel Galaţi a respins, definitiv, recursul aleşilor PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana maria Dimitriu (PN) şi Alexandra Tătaru (USR) rămân viceprimari
Ana maria Dimitriu (PN) şi Alexandra Tătaru (USR) rămân viceprimari

Ana Maria Dimitriu, din partea PNL şi Alexandra Tătaru, consilier local USR, au fost alese în funcţiile de viceprimar în şedinţa din 28 ianuarie 2021.

Curtea de Apel Galaţi a respins luni, definitiv, recursul formulat de consilierii locali PSD din Focşani, care au atacat în justiţie hotărârea de consiliu local privind alegerea viceprimarilor în şedinţa din 28 ianuarie 2021.

„Respinge ca fiind nefondat recursul Definitivă.Document: Hotarâre  1004/2021  01.11.2021”, se arată în decizia magistraţilor.

Ana Maria Dimitriu, din partea PNL şi Alexandra Tătaru, consilier local USR au fost alese viceprimăriţe cu votul majorităţii aleşilor locali, însă consilierii PSD au acuzat că alegerea a fost făcută cu încălcarea legii.

Ei au acuzat faptul că nu a fost respectat secretul votului, opinie împărtăşită atunci atât de primarul Cristi Misăilă, cât şi de secretarul municipiului, Carmen Ghiuţă, în raportul trimis Prefecturii, lucru demontat însă de magistraţii Curţii de Apel, după ce anterior acţiunea aleşilor PSD a fost respinsă şi la Tribunalul Vrancea.

Viceprimarii aleşi consideră însă că raportul a fost întocmit pe baza opiniilor consilierilor PSD, în condiţiile în care chiar  primarul Cristi Misăilă a fost cel care a declarat de mai multe ori că nu recunoaşte alegerea celor două consiliere în funcţiile de viceprimar.

„După un mandat de consilier local (2016-2020) în care am fost ţinta mai multor dosare în pretenţii de milioane de lei deschise pe rolul instanţelor de către acelaşi primar de Focşani care s-a simţit lezat de poziţia adoptată de mine în exercitarea mandatului, dosare respinse, nici în acest mandat sorţii nu sunt de partea sa. În dosarul civil nr.268/91/2021 în care consilierii PSD, îndemnaţi din umbră de către primar, au contestat alegerea mea ca viceprimar al municipiului Focşani, astăzi, Curtea de Apel Galaţi s-a pronunţat definitiv şi a respins recursul acestora”, a scris pe Facebook viceprimarul  PNL Ana Maria Dimitriu.

„Votul a fost secret şi a fost securizat în urma unui protocol. Faptul că nu le-a convenit celor de la PSD rezultatul votului, este strict problema lor. M-aş fi bucurat să-şi consume energiile la şedinţele de Consiliu Local, unde avem treabă de făcut şi nu prin sălile de tribunal, aşa cum a devenit o obişnuinţă de când suntem noi viceprimari, atacând în instanţă toate hotărârile care nu le-au convenit. Spre lauda lor, judecătorii au înţeles că jocul politic nu trebuie confundat cu administraţia şi le-a respins de fiecare dată acţiunile neîntemeiate, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi", ne-a declarat viceprimarul USR Alexandra Tătaru.

Vă mai recomandăm:

Consilierii locali PSD de la Focşani atacă în instanţă hotărârea privind alegerea viceprimarilor

Gestul inelegant al primarului Focşaniului după alegerea celor două viceprimăriţe. „Nu vă felicit”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite