Zeama de lămâie, remediul natural împotriva acneei. Are proprietăţi antioxidante şi antiîmbătrânire
0
Zeama de lămâie este o metodă naturală care poate să fie folosită împotriva acneei cu succes. Este bogată în vitamina C şi are excelente proprietăţi antioxidante şi antiîmbătrânire.
Acneea este o afecţiune a pielii care ascunde numeroase cauze externe, dar mai ales interne. Zeama de lămâie este catalogată drept o metodă naturală care ne poate scăpa de această problemă. „Este indicat să stabilim care sunt cauzele acestei boli, dar şi cum poate să fie tratată. Zeama de lămâie are proprietăţi antibacteriene, antifungice, şi ne poate ajuta să scăpm de acnee. Tratamentul cu zeama de lămâie nu acţionează doar la exterior, ci şi la interior, aşa că are şi efect antiîmbătrânire“, a spus medicul dermatolog Mihail Vintilă.
Cum trebuie să folosim zeama de lămâie pentru îngrijirea pielii:
- Zeama de lămâie nu trebuie aplicată pe coşurile deschise, pentru că nu vom face decât să agravăm situaţia.
- Pe pielea sensibilă nu se aplică niciodată zeamă de lămâie pentru că pot apărea anumite probleme în zona feţei.
- Zeama de lămâie nu trebuie să acţioneze mai mult de cinci minute, iar întotdeauna trebuie să fi amestecată cu ovăz, miere, apă sau iaurt.
- Dacă aveţi probleme cu acneea trebuie să folosiţi zeama de lămâie de trei sau patru ori pe lună, nu în fiecare zi.
Medicii au mai precizat că zeama de lămâie creşte sensilibtatea pielii la soare pentru că are un compus numit furocumarină, care declanşează deteriorarea ADN-ului.
Acneea poate apărea sub mai multe forme şi diferă în funcţie de tipologia fiecărui pacient.
- Papula este o leziună mică solidă care se poate observa cu ochiul liber şi se poate face simţită şi la o primă atingere.
- Pustula conţine un amestec de celule albe, celule moarte şi bacterii, şi se formează în mod normal peste un folicul sebaceu.
- Nodul poate duce la distrugerea ţesutului şi este extrem de dureros. Nu poate fi tratat decât cu tratament.
- Chistul se întinde până în adâncimea pielii şi este o leziune exact ca un sac şi conţine celule albe, celule moarte şi bacterii.