Un şofer a fugit de poliţie, a intrat în două maşini şi a băgat în spital o tânără. „Cum să te sperii, mă, în halul ăsta?“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina tinerei de 20 de ani care a ajuns la spital FOTO/ Ana Popescu
Maşina tinerei de 20 de ani care a ajuns la spital FOTO/ Ana Popescu

Totul s-a întâmplat la Craiova. Şoferul a demarat cu viteză când a văzut culoarea verde. A continuat să accelereze şi atunci când un echipaj de poliţie i-a cerut să tragă pe dreapta.

Incidentul s-a întâmplat în centrul oraşului. Un echipaj de poliţie a observat cum o maşină a demarat cu viteză în momentul în care semaforul a arătat culoarea verde. Poliţiştii i-au cerut conducătorului auto să oprească, dar acesta a accelerat şi a început să meargă haotic printre maşinile aflate în trafic.

A trecut prin mai multe intersecţii, iar la un moment a intrat în coliziune cu alt autoturism căruia îi tăiase calea. Maşina fugarului a fost lovită frontal, apoi a fost proiectată într-un alt vehicul care circula regulamentar.

Maşina şoferului fugar

masina galbenă accident

"Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Bucureşti, la intersecţie cu strada Petre Ispirescu, au observat un autoturism al cărui conducător la culoarea verde a semaforului a demarat cu viteză, derapând in intersecţie. Astfel, au pornit în urmărirea autoturismului cu semnalele acustice si luminoase ale autospecialei în funcţiune.

Conducătorul autoturismului în cauză nu s-a conformat solicitărilor poliţistilor, a întors autoturismul la intersecţia străzilor Calea Bucureşti cu Henry Coandă şi şi-a continuat deplasarea.

Urmărirea s-a finalizat la intersecţia străzilor Calea Bucureşti cu Petre Ispirescu, unde autoturismul a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe strada Petre Ispirescu pe culoarea verde a semaforului, condus de o tânără de 20 de ani, din Craiova.

Ulterior autoturismul în cauză a fost proiectat într-un alt autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, pe aceeaşi stradă", au explicat într-un comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Şoferiţa de 20 de ani a fost rănită şi a fost dusă la Spitalul de Urgenţă din Craiova unde a primit îngrijiri medicale. Maşina acesteia a fost grav avariată.

tanara accident

„De ce ai fugit?“

După ce l-au prins, poliţiştii au început cercetările. Erau convinşi că tânărul fugise fie pentru că avea ceva de ascuns, nu avea permis, fie pentru că băuse sau era drogat. 

Mai întâi au stabilit ca şoferul fugar are 28 de ani şi este din Craiova. A fost testat, dar toate rezultatele au ieşit negative. Mai mult, şoferul avea actele în ordine, iar în maşină nu avea nimic care să ridice suspiciuni. "De ce ai fugit?", l-au întrebat poliţiştii încercând să înţeleagă ce motiv a avut să fugă. 

Tânărul nu a dat prea multe explicaţii, a spus doar că s-a speriat. "Cum să te sperii, mă, în halul ăsta? Să pui în pericol atâţia oameni? E un pericol băiatul ăsta", au spus indignaţi craiovenii care s-au strâns la faţa locului.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele şoferului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Totodată, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional de poliţişti conform OUG 195/2002, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 face ravagii în creierul multor pacienţi. Un bolnav din trei are probleme neurologice sau psihiatrice

Statul român, batjocorit de „Suveranul” care ignoră legile: „N-am semnat niciun contract ca să le respect”

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite