Spitalul unde a fost salvat Florin Busuioc angajează, în sfârşit, medici. Care sunt cele şapte posturi scoase la concurs
0Şapte medici ar urma să fie angajaţi la Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară de la Craiova. Managerii unităţii medicale spun că, astfel, se va putea înfiinţa şi o linie de gardă la domiciliu.
În mod obişnuit, pacienţii din zona Olteniei care suferă un infarct sunt trimişi la Bucureşti, din cauza crizei de personal de la Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară înfiinţată la Craiova recent.
Actorul Florin Busuioc a fost singurul căruia i s-a montat un stent în miez de noapte. Pentru el, au venit special de acasă un medic specialist şi un rezident.
Conducerea spitalului a anunţat în această săptămână că au fost publicate anunţuri de disponibilitate pentru trei posturi de medic în specialitatea cardiologie pentru Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac din cadrul Centrului de cardiologie, un post de medic specialist în specialitatea chirurgie cardiovasculară pentru Compartimentul de chirurgie cardiovasculară din cadrul Centrului de cardiologie şi trei posturi de medic specialist în specialitatea ATI pentru Compartimentul ATI din cadrul Centrului de cardiologie – Secţia chirurgie cardiovasculară.
Printre concurenţi se află şi Eugen Ţieranu, tânărul medic care a venit de acasă şi a ajutat la salvarea vieţii lui Florin Busuioc. Acesta a intrat în sala de operaţie alături de medicul specialist Paul Traşcă, singurul doctor angajat pe chirurgie intervenţională. În sala de operaţie a intrat şi Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.
Înscrierile la concurs se fac la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Serviciul RUNOS, până pe 15 martie, ora 13.00, iar concursul se organizează în perioada cuprinsă în 90 de zile de la publicarea anunţului în Viaţa Medicală.
Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, un corp separat construit în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost inaugurată pe 26 aprilie 2018, la capătul a patru ani de lucrări finanţate majoritar de Consiliul Judeţean Dolj. A fost dotată la standarde europene, dar din cauza tergiversării scoaterii la concurs a posturilor, medicii nu au putut face operaţii decât programate. După angajarea medicilor, conducerea spitalului a precizat că se vor scoate la concurs şi posturile pentru asistenţi, infirmieri şi brancardieri.