Sinucideri în lanţ în centrul de plasament din Craiova: de depresie, o copilă s-a spânzurat, iar un băiat s-a aruncat de pe bloc. Alţi 11 copii, internaţi la Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina, copila de 14 ani care s-a spânzurat săptămâna trecută
Cristina, copila de 14 ani care s-a spânzurat săptămâna trecută

Un tânăr de 19 ani aflat în centrul de tip familial din Craiova s-a aruncat de pe un bloc turn din oraş, duminică, 6 decembrie, chiar de ziua lui. Tragedia s-a petrecut la doar câteva zile după ce o altă copilă, în vârstă de 14 ani, s-a spânzurat de o ţeavă de gaze, motivând că este cuprinsă de tristeţe după ce, în urmă cu trei ani, statul a luat-o înapoi în orfelinat din familia la care se afla în asistenţă maternală.

UPDATE În urma tragediei de la Craiova, mai mulţi copii din casele de tip familial au ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Craiova cu gânduri suicidale. Potrivit managerului Spitalului, Tudorel Udriştoiu, aseară au ajuns la spital 11 copii, care au mărturisit că de-a lungului timpului toţi au avut gânduri suicidale. Cinci sunt cu vârste mai mici 17 ani, iar restul cu vârste peste 17 ani. 

Tragedii în lanţ în centrul de tip familial din Craiova, judeţul Dolj, după ce, săptămâna trecută, o fetiţă de 14 ani a murit, spânzurându-se de o ţeavă de gaz a blocului în care locuia (construit de stat ca centru de tip familial şi în care erau mai mulţi copii abandonaţi de familii). 

Fata a lăsat, atunci, un bilet de adio în care a scris: ”Mami, te iubesc!”. Copila făcea referire la asistentul maternal Aneta Toma, care avusese grijă de ea timp de 11 ani. Acum doi ani, însă, statul a decis să o aducă înapoi pe fată în centrul de plasament, după ce i-a retras atestatul de asistent maternal femeii care a crescut-o. De atunci, fata a trecut printr-o perioadă tragică, suferind de depresie din cauză că nu mai creştea alături de familia pe care o cunoscuse şi care avusese grijă de ea încă de când era mică. După moartea copilei, cele două colege de cameră ale ei au fost internate la Psihiatrie, fiind puternic afectate emoţional de tragedie.

Tragedia de la acelaşi centru de tip familial din Craiova a continuat duminică, 6 decembrie, după ce un tânăr în vârstă de 18 ani a ales să se arunce de pe un bloc turn aflat în construcţie în oraş. Băiatul, spun apropiaţii, nu mai suporta viaţa din centru şi simţea mai ales lipsa unei familii şi a unor persoane care să îl iubească. În acelaşi timp, mai spun apropiaţii tânărului, acesta suferea din cauza condiţiilor din centru, personalul de aici comportându-se violent verbal cu cei instituţionalizaţi aici. Înainte de a se sinucide, tânărul a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj de adio. 

Contactaţi de jurnaliştii ”Adevărul”, oficialii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj au declarat că, până în acest moment, nu a fost tras niciun angajat la răspundere nici în cazul Cristinei, copila de 14 ani care s-a sinucis zilele trecute, nici în cazul lui Nicolae, tânărul care şi-a luat viaţa duminică, 6 decembrie. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite