Pacienţi duşi la spital cu arma la vedere. „Bă, daţi-ne drumul, n-avem nimic, nu ne curg nici mucii“ VIDEO

0
0
Poliţiştii craioveni, în echipamente de protecţie, cu arma la vedere, în timp ce transportau pacienţii cu Covid la spital FOTO / Ana Popescu
Poliţiştii craioveni, în echipamente de protecţie, cu arma la vedere, în timp ce transportau pacienţii cu Covid la spital FOTO / Ana Popescu

Scandal la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, unde marţi, 14 aprilie, au fost internaţi 12 oameni din aceeaşi familie, toţi infectaţi cu Covid 19. Medicii au apelat la jandarmi, i-au îmbrăcat în combinezoane şi i-au rugat să intre în secţia COVID pentru a-i linişti pe pacienţii care dădeau cu pumnii şi picioarele în uşile saloanelor.

O familie întreagă din Craiova a ajuns la spital infectată cu noul virus: şapte copii şi cinci adulţi. 

Primul din familie care a fost depistat pozitiv a fost un copil în vârstă de cinci luni. Mama şi bunica au primit şi ele acelaşi rezultat după ce au fost testate. Ancheta epidemiologică a continuat acasă, printre rude. Au fost testaţi ceilalţi nouă membri ai familiei şi toţi au ieşit pozitiv: şase copii, o femeie şi doi bărbaţi. Când autorităţile le-au comunicat că trebuie să meargă la spital, bărbaţii au ripostat şi au devenit agresivi. Unul dintre ei chiar a sunat la 112 şi a cerut ajutor poliţiei, supărat că vor să-l ducă la spital cu forţa. Într-un final, a fost nevoie de intervenţia a patru echipaje de Poliţie şi un echipaj al Jandarmeriei pentru ca cei 9 oameni depistaţi pozitiv să poată fi duşi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Scandalul a continuat la spital

Şi la Spitalul de Boli Infecţioase, însă, scandalul a continuat. "Bă, daţi-ne drumul, n-avem nimic, nu ne curg nici mucii. Noi nu stăm închişi de Paşte, să fie clar", strigau din saloane bărbaţii.

Minute în şir, aceştia au dat cu pumnii şi picoarele în uşi, au jignit şi au ameninţat personalul medical. Disperate, asistentele au cerut ajutor jandarmilor care erau în curtea spitalului. Aceştia au fost îmbrăcaţi în combinizoane şi au intrat în secţia COVID pentru a-i linişti pe pacienţii violenţi.

Medicii spun că le este din ce în ce mai greu să-i poată controla pe cei care sunt asimptomatici. "Nu înţeleg că trebuie să stea internaţi până când vor avea două teste consecutive negative. Spun că ei nu au nimic, spun că e o boală inventată şi nu vor să colaboreze deloc cu noi", au declarat mai multe cadre medicale.

Toţi membrii familiei se aflau în izolare la domiciliu pentru că doi dintre ei se intorseseră recent din Anglia. Vecinii au declarat, însă, că aceştia nu au respectat condiţiile de izolare, că au fost văzuţi zilnic plecând şi venind acasă.

Reprezentanţii DSP Dolj au extins în cazul lor ancheta epidemiologică şi încearcă să stabiliească exact măcar o parte dintre persoanele care au intrat în contact direct sau indirect cu această familie.

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite