Miraculoase seminţe de in: cu ce ne ajută şi cum trebuie să le consumăm pentru a avea efect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seminţele de in sunt bogate în vitamine, minerale, magneziu şi mangan, fibre, fitochimicale, iar multe dintre acestea include şi antioxidanţi. Nutriţioniştii susţin că protejează inima şi sistemul digestiv şi ţin greutatea sub control.

Seminţele de in consumate înainte de masă ajută la diminuarea senzaţiei de foame. Conţin o sursă importantă vegetală de Omega3 şi scad colesterolul şi nivelul zahărului din sânge. „Seminţele de in pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi sunt beneficie şi pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2. Ajută la controlul greutăţii, dar şi la prevenirea apariţiei cancerului. Sunt extrem de bune pentru sănătate, aşa că este indicat să le introduceţi în dieta zilnică. Pot fi consumate în diverse mâncăruri sau sub forme de capsule“, a spus medicul nutriţionist nutriţionist Irina Ciucă.   

Beneficiile seminţelor de in:

- Seminţele de in ajută la reducerea riscului de ateroscleroză. Reduc tensiunea arterială şi previn apariţia accidentului cerebral vascular şi atacul de cord. O capusă sau două pe zi de ulei de seminţe ajută la scăderea tensiunii.

- Seminţele de in au un rol important în lupta cancerului datorită concentraţiei ridicate de lignani, care împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase.    

- Uleiul de seminţe de in ajută la apariţia riscului de steoporoză. Este bun pentru că menţine starea bună a oaselor, prin creşterea nivelului unei proteine implicate în formarea sistemului osos.     

- Seminţele de in oferă o senzaţia de saţietate şi încetinesc procesul de asimilare a grăsimilor. Sunt bune pentru persoanele care sunt constipate. În fiecare seară trebuie să consumaţi timp de patru săptămâni câte două linguriţe de seminţe de in fie întregi, fie măcinate, cu multă apă.

- Puteţi săpa de acnee cu făina de in. Faceţi o mască naturală pentru faţă, iar în două săptămâni veţi oberva că pielea este mult mai netedă. Seminţele ajută şi la prevenirea căderii părului.

Specialiştii au mai precizat că seminţele de in nu sunt indicate femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează, dar nici bărbaţilor care au un risc crescut de apariţia cancerului la prostată. Este important ca în momentul în care alegiţi să introduceţi seminţele de in în alimentaţia zilnică să consultaţi un medic.

Care este cantitatea recomandată?

Este inidicat să consumaţi două linguri de seminţe de in măcinate zilnic. Au o culoare care variază de la maro roşcat la auriu. Consumate în exces, pot fi toxice pentru organism. 

Planta de in este una dintre cele mai vechi culturi din lume, provenind din China şi din Egiptul Antic.

Mai citeşte şi

Cinci tipuri de seminţe gustoase şi sănătoase. Cum să le adaugi în dietă

De ce e bine să mănânci seminţe de dovleac în fiecare zi

Adevărul despre seminţele de floarea soarelui. Medic: „Consumul necontrolat distruge efectele benefice asupra inimii“

Secretul piroştelor cu păsat şi seminţe de hârban. Cum se salvează de la uitare cele mai exotice reţete de mâncare din Ardeal

  

    

   

  

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite