Edilul din comuna doljeană Argetoaia, declarat incompatibil de ANI pentru că şi-a angajat soţia la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Beznă, din comuna doljeană Argetoaia, în calitate de primar a încheiat în anul 2006 un contract individual de muncă între instituţia pe care o conduce şi soţia acestuia, privind încadrarea în funcţia de referent.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în anul 2011 existenţa incompatibilităţii şi a conflictului de interes. Primarul din comuna doljeană Argetoaia a cerut în instnaţă anularea raportului întocmit. Curtea de Apel din Craiova a admis anul trecut în luna aprilie acţiunea edilului şi a anulat raportul întocmit de ANI.

ANI a făcut recurs

Agenţia Naţională de Integritate a făcut imediat recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, iar pe data de 9 mai instanţa supremă a admis recursul ANI, a casat sentinţa Curţii de Apel Craiova, iar pe fond a respins irevocabil acţiunea lui Mircea Beznă, ca neîntemeiată. Sentinţa dată este definitivă. 

Mircea Beznă este acuzat că în anul 2006 şi-a angajat soţia la primărie pe funcţia de referent. Legea spune clar că primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.

Primarul din comuna doljeană Argetoaia îşi va pierde mandatul de primar.„Sunt acuzat de un lucru care s-a întâmplat în 2006. Am formulat deja o cale extraordinară de atac“, a spus primarul din Argetoaia, Mircea Beznă.

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite