Două tabere costruite ilegal de romi la marginea oraşului Craiova au fost evacuate. Barăcile au fost dărâmate cu buldozerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Peste 100 de ţigani şi-au ridicat cu ani în urmă case din carton la marginea oraşului. Romi au fost evacuaţi în această dimineaţă, iar aceştia vor fi duşi acolo unde au domciciliul.

UPDATE, ORA 08.20/ Romii evacuaţi din cele două tabere construite ilegal au strâns mii de sticle, fier vechi, dar şi foarte multe deşeuri. Aceştia sunt suspecaţi şi de comiterea unor furturi. Ţiganii au furat mai multe capace de canal de pe străzile din Craiova.  

Locul eliberat de romi este curăţat de către angajaţii firmei de salubrizare din Craiova.

Poliţiştii şi jandarmii au mai descins în această dimineaţă  în cartierul Craioviţa Nouă, într-o clădire veche amplasată pe domeniul Primăriei, unde de ani buni s-au mutat ilegal mai multe familii de romi.

Oamenii sunt din Slatina şi locuiesc în această clădire de cinci ani, strângând acolo tone de gunoaie.

Poliţiştii şi jandarmi au intervenit în această dimineaţă şi i-au evacuate pe romi. Copiii acestora au ajuns la Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj „În această zonă sunt adevărate focare de infecţie. Noi i-am monitorizat atent în ultimele luni  şi am stabilit să îi evacuăm“, a spus city managerul oraşului, Gheorghe Nedelescu.

Romi au fost urcaţi în două microbuze şi vor fi duşi în localităţile unde au domiciliul. În momentul în care au văzut că sunt evacuaţi cei peste 100 de şigani au făcut un adevărat scandal.

Vom reveni cu amănunte! 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite