De ce este indicat ca femeile să consume ciocolată neagră în timpul sarcinii. Substanţa fericirii, care influenţează dezvoltarea fătului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile gravide pot consuma ciocolată negară, însă nu exagerat Foto: divahair.ro
Femeile gravide pot consuma ciocolată negară, însă nu exagerat Foto: divahair.ro

Cicolata neagră poate fi consumată cu încredere de femeile însărciante. Minunatul desert are numeroase beneficii asupra organismului, însă consumul nu trebuie să fie exegerat.

Cicolata neagră scapă femeile gravide de stres şi îi ajută pe cei mici să fie fericiţi. Medicii susţin că viitoarele mămici nu trebuie să exagereze cu consumul pentru că acest desert conţine anadamidă care poate avea efecte similare cu cele ale marijuana.

„Cicolata neagră trebuie consumată de cele mult două ori pe săptămână, iar o cantitate de 6,7 grame este mai mult decât suficientă. Un pătrăţel este mai mult decât necesar şi asta pentru că un consum mai mare duce la dispariţia beneficilor. Femeile au parte de multe schimbări în perioada sarcinii, aşa că fluctuaţiile hormonale de la început vor determina nevoia de a mânca dulciuri. Consumul exagerat poate avea repercursiuni asupra fătului, aşa că prăjiturile, bomboanele, acadelele, dar şi băuturile răcoritoare sunt pline de zahăr şi trebuiesc evitate pe toată perioada sarcinii”, a spus medicul ginecologic Nicolae Popa.

Motivele pentru care puteţi consuma ciocolată în timpul sarcinii:

- Ciocolata neagră conţine teobromină care ajută la reglarea corectă a tensiunii arteriale în rândul femeilor gravide. Ajută la menţinerea tensiunii areteriale prin sprijinirea vaselor de sânge.

- Desertul minune (ciocolata neagră) conţine antioxidanţi şi nutrienţi  şi ajută la îmbunătăţirea imunităţii.

- Ciocolata neagră poate influenţa şi comportamentul bebeluşilor, iar conform studiilor femeile gravide care consumă acest desert minune pe toată perioada sarcinii pot da naştere la copii mai fericiţi şi mai plini de viaţă.

- Femeile care consumă ciocolată neagră sunt mai puţin susceptibile de a suferi de pre-eclampsie în timpul sarcinii. Este bine de ştiut că pre-eclampsia poate determina blocajul rinichilor.   

Medicii ginecologi au mai precizat că depăşirea greutăţii în timpul sarcinii poate avea consecinţe grave asupra fătului.

„Femeile trebuie să fie relaxate pe toată perioada sarcinii, să facă exerciţii fizice, să ia întotdeauna micul dejun dimineaţa, dar şi să respecte un program al meselor. Trebuie să scoată din meniu alimentele care duc la scăderea indicelului glicemic (cartofi, făionase sau orez alb)”, a mai precizat Nicolae Popa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite