Cum se păstrează merele pe timp de iarnă atunci când locuieşti la bloc. „Cu metoda asta mâncăm mereu fructe proaspete“

0
0

Merele proaspăt culese pot fi păstrate chiar şi 6 luni dacă sunt corect depozitate. Nu trebuie să ai o magazie sau un beci unde să păstrezi merele în timpul iarnii. Cei care locuiesc la bloc au o soluţie uşoară la care pot apela dacă vor să savureze în sezonul rece fructe bogate în vitamine.

Oamenii care locuiesc la casă au mai multe variante de a depozita merele. Fie le pun în lădiţe, acoperite în straturi de fân sau rumeguş, fie le învelesc în hârtie de ziar. Lădiţele sunt duse apoi într-un loc răcoros, în pivniţe sau magazii, unde nu există riscul ca fructele să îngheţe. Mai greu este însă pentru cei care locuiesc la bloc.

Luminiţa Arman, în vârstă de 42 de ani, din Craiova, adoră merele. Ani la rând, însă, în sezonul rece le cumpăra din supermarket pentru că pe cele culese din propria livadă, de la ţară, de la bunici, nu avea unde să le depoziteze. „O prietenă mi-a dezvăluit secretul cum să păstrez merele în balcon”, povesteşte Luminiţa.

„Este foarte simplu. Merele se pun cu grijă în saci de polietilenă transparenţi. Fructele se pun până la jumătatea sacului, se leagă foarte bine, apoi cu un obiect ascuţit facem o gaură în sac de circa 10 cm. Cînd umiditatea este mai mare în balcon, veţi vedea că în interiorul sacului se formează picături de apă, iar când atmosfera este uscată, merele absorb acele picături. Cu metoda asta mâncăm mereu fructe proaspete toată iarna”  , a declarat Luminiţa Aram.

Merele pe care le alegem să le păstrăm în perioada iernii nu trebuie să fie deteriorate sau strivite cu degetele. Fructele fără codiţe trebuie puse deoparte şi consumate prima dată.

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite