Craiova: FOTOGALERIE/A început Bursa Locurilor de Muncă.Vezi aici ce posturi pun angajatorii la bătaie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni s-au înghesuit în faţa Casei Studenţilor încă dinaintea orei 9, când era programată deschiderea târgului de joburi. Numărul slujbelor oferite de firme depăşeşte 800.

Bursa Locurilor de Muncă din acest an a adunat mult mai multe slujbe decât anul trecut, peste 40 de angajatori având disponibile peste 800 de locuri de muncă. Majoritatea joburilor sunt oferite şomerilor cu studii medii care dispun de o calificare, în timp ce 183 de posturi sunt oferite necalificaţilor. Doar 44 de posturi sunt disponibile pentru persoanele cu studii superioare.

image

Oamenii au năvălit imediat după ora 9 în holul micuţ al Casei Studenţilor, înarmaţi cu CV-uri. Mulţi s-au arătat însă dezamăgiţi. „Mi-au spus toţi că sunt prea bătrân pentru meseriile pe care le oferă. Eu am lucrat 35 de ani în construcţii şi pot fi dulgher, zidar, ştiu de toate. De multe ori, nici nu mai spun că am 55 de ani, le spun că am 49 sau 50, dar îşi dau seama când vin la interviu”, ne-a spus Traian Bănuţ.



La Bursa Locurilor de Muncă au venit însă şi tineri absolvenţi, choar dacă majoritatea posturiklor disponibile au fost în construcţii şi confecţii. Cristian Ionuţ Ionescu, şef de promoţie la Facultatea de Horticultură în 2010, a lucrat până acum ca muncitor necalificat în Anglia. „Am revenit în ţară şi de o lună îmi caut ceva. Sper să găsesc, deşi şansele sunt destul de mici şi este posibil să mă întorc înapoi. Chiar şi ca necalificat, câştig mai bine în Anglia decât aici”, ne-a spus Cristian.

image


„Scuturate” bine, slujbele de la Bursă nu au mai impresionat pe nimeni. „E foarte greu să găsim ce căutăm. Noi vrem operatori la maşini cu comandă numerică, strungari şi frezori, şi este foarte greu să găsim aşa ceva. În general, îi calificăm noi pentru că nu mai există clase care să fie de specialitate”,a spus Stela Pătrana, reprezentantul firmei Popeci Utilaj Greu.

image

Între cele 800 de locuri pe care le oferă angajatorii din Craiova redăm mai jos o listă:

SUD OIL (Sere Işalniţa)- 100 de locuri de muncitori necalificaţi în agricultură
Pan Group- 50 de locuri de ambalator, 6 locuri de brutar, 2 de magagziner, 3 de barman-ospătar, 2 de electrician şi 7 de agent livrator
CIVITAS- 15 locuri de paznic
Popeci Utilaj Greu- 20 de locuri de operatori pe maşini unelte cu comandă numerică, 5 posturi de sudori şi 5 de lăcătuş confecţii metalice
RECON-20 de posturi de dulgheri şi zidari
Pregi Impex SRL- 20 de posturi de confecţioner încălţăminte şi 20 de muncitor necalificat
Le Chic Boutique- 20 de posturi confecţioner îmbrăcăminte
VAS ROM-20 de posturi confecţioner îmbrăcăminte
Docara Conf-20 de posturi confecţioner îmbrăcăminte
Texmodel Group- 50 de posturi de confecţioneri şi un post tehnician în industria textilă
Îmbrăcămintea SCM-38 de posturi de confecţioner
Modexim-40 posturi confecţioner, 25 posturi muncitor necalificat
Craimodex-40 posturi confecţioner, 20 muncitor necalificat în industria textilă
Steilmann Modexim-20 posturi confecţioner îmbrăcăminte
Topmed Bunavestire- 8 posturi de kinetoterapeut
Complexul Energetic Craiova- 1 post inginer în construcţii civile, unul de inginer instalaţii pentru construcţii şi altul de constructor instalaţii, un operator de instalaţiile din centralele termice, maşinist, sudori electric şi autogen (23 de posturi care nu sunt însă vacante, reprezentanţii companiei precizând că doar adună CV-uri)


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite