Copii de bani gata/Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, după ce ani la rând a făcut legea în Craiova, cercetat că a furat peste un milion de euro din conturile unor străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Covei este cercetat pentru fraudă informatică
Iustin Covei este cercetat pentru fraudă informatică

Fiu de judecător şi nepot de procuror, Iustin Covei, zis Prinţul, a fost arestat pe data de 9 septembrie 2009. Tânărul este cercetat pentru infracţiuni privind comerţul electronic. Procurorii DIICOT susţin că prejudiciul depăşeşte un milion de euro.

Procesul lui Iustin Covei se află pe rol la Tribunalul Bucureşti. Fiul judecătorului Marin Covei este cercetat în stare de libertate. Tânărul a fost filmat în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat aflat lângă sediul polţiei din Bucureşti.

Iustin Covei nu a recunoscut nimic în momentul în care a fost arestat şi a declarat că are un laborator de fabricat prăjituri în casă.

Covei a primit numele de “Prinţul” pentru că ani buni a fost protejat de justiţia locală indiferent de faptele comise. Fiul judecătorului Marin Covei şi-a permis să lovească poliţişti, să-i înjure, să bată şi să umilească oameni în public. Toate dosarele sale au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale.

Procurorii DIICOT susţin că prejudiciul cauzat de Iustin Covei şi restul grupului infracţional depăşeşte un milion de euro.

Cunoscut pentru scandalurile provocate

Iustin Covei a devenit faimos în Bănie pentru scandalurile în care a fost implicat. Avea doar 16 ani când s-a ales cu primul dosar penal, în mai 2003, fiind surprins la volanul unei maşini fără să deţină permis de conducere. A continuat cu un scandal de pomină, în ianuarie 2004, când el şi gaşca sa au luat cu asalt un bar din Craiova, înarmaţi cu bâte şi cuţite. 

Dus la secţie, Covei s-a luat la ceartă cu oamenii legii, asistat de tatăl său, judecător la Curtea de Apel, şi unchiul lui, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Poliţistul care îl băgase în dubă a fost pedepsit de Iustin cu un pumn şi o ploaie de înjurături. Au urmat multe alte infracţiuni rutiere, comise de beizadeaua Iustin, unele soldate cu persoane rănite grav. În aprilie 2004, Iustin Covei a intrat cu motoscuterul într-o maşină a poliţiei. 

Lui Covei i s-a întocmit atunci un nou dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără permis. Nimic nu l-a oprit însă pe tânărul Covei. În 2005 a dezbrăcat un aurolac, l-a fotografiat şi l-a plimbat cu o pubelă, ca să-şi amuze amicii. Drept pedeapsă, Iustin a petrecut câteva ore la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Revelionul 2006 a venit cu un nou scandal, după ce fiul magistratului a înjunghiat o fată, în timp ce se aflau la o petrecere. 

Tânăra a declarat că a fost un accident, iar Covei a scăpat de urmărirea penală. Câteva luni mai târziu, Iustin a bătut un bărbat în plină stradă, acesta având nevoie de 25 de zile de spitalizare, iar anul trecut a fost amendat pentru că a înjurat mai mulţi poliţişti.

Tatăl, cercetat din cauza fiului

Tatăl magistrat a fost în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii în urmă cu patru ani, pe vremea când era preşedintele Secţiei Civile a Curţii de Apel Craiova, după ce Covei jr. înnebunise o ţară-n treagă cu infracţiunile comise şi nepedepsite. În septembrie 2005, judecătorul Marin Covei a făcut obiectul unor verificări de către Inspecţia generală a CSM, care s-a autosesizat, la presiunile mass-media, după ce acesta a mers cu un comisar de poliţie să măsoare urmele unui accident rutier în care era implicat Iustin Covei. 

Magistratul Covei mai fusese cercetat de CSM pentru încălcarea deontologiei, însă inspectorii nu au găsit niciun indiciu în acest sens. Totuşi, judecătorul Covei a pierdut funcţia de şef al secţiei civile, nemaidepunându-şi candidature după ce i-a expirat mandatul, în acest moment fiind doar judecător la Secţia II Civilă şi Litigii de Muncă a Curţii. 

Procesul lui Iustin Covei a fost amânat de magistraţii Tribunalului Bucureşti pentru data de 22 februarie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite