Chinezii vor să construiască prima autostradă fără bani de la stat. Şoseaua Craiova-Piteşti va avea patru benzi de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinezii sunt interesaţi de realizarea tronsonului Craiova-Piteşti. Autostrada va fi printre primele construite fară bani de la stat, doar cu fonduri private.

Legătura dintre Craiova şi Piteşti va fi mai rapida, mai exact în cel mult o ora ş jumatate, un TIR încărcat cu marfa ar putea ajunge la Piteşti, iar de aici va avea direct legătura spre Portul Constanţa.   Proiectul se va întinde pe o perioadă de doi ani. Craiova va fi legată prin autostradă până la Constanţa, până la cel mai mare port al României.   

Autostrada Craiova-Piteşti va fi executată din fonduri europene şi va costa 1,5 miliarde de euro. Vor fi făcute patru benzi de circulaţie, câte două pentru fiecate sens de mers. 

Chinezii sunt interesaţi de realizarea tronsonului Craiova-Piteşti. „Potenţialul de investiţii al companiilor chineze este extrem de important, mai ales în contextul globalizării. România are proiecte în domenii cheie - energie, transport, IT, agricultură. Statul chinez a alocat o linie de credit de 10 miliarde de dolari pentru realizarea de proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est, iar proiectele României sunt viabile şi pot obţine finanţarea necesară implementarii“ , a declarat Ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Autostrada Craiova-Pitesti va fi gata in 2016, iar estimarile arată că fiecare kilometru va depăşi 17 milioane de euro. 

Concesionarul este obligat să obţină finanţarea pentru construcţia şoselei şi îşi va recupera banii din taxa de autostradă.

Mai citeşte şi:

Autostrada Craiova-Piteşti va fi gata până în anul 2016 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite